2024. április 26., péntek

Szabadkára látogatott Fehéroroszország nagykövete

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere csütörtökön fogadta Valerij Briljovot, Fehéroroszország szerbiai nagykövetét. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a polgármester közölte, hogy vendégével elsősorban a testvérvárosi és a gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyaltak.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Az észak-bácskai körzet tavaly mintegy 3,9 millió dolláros árucsere-forgalmat bonyolított le Fehéroroszországgal. Azt gondoljuk, hogy lehetőségeinkhez mérten ez kevés, de ezt a forgalmat a 2017-es évhez képest 25 százalékkal növeltük az előző évben – mondta Bogdan Laban.

– Húsz évvel ezelőtt jártam utoljára Szabadkán, már akkor el voltam ragadtatva annak az építésznek a munkájától, aki a Városházát tervezte, még életemben nem láttam ilyen szép épületet. A polgármesterrel sokat beszélgettünk a gazdaságról és a közös kapcsolatokról. Már vannak erősen működő mezőgazdasági projektjeink, de érdekeltek vagyunk a termelés és a vásárlás iránt is, legyen szó akár a borról, a pálinkáról vagy a húsipari termékekről. Készek vagyunk mindenből vásárolni, és eladni is abból, amit mi termelünk – nyilatkozta a nagykövet, és reményét fejezte ki a jövőbeni együttműködések kapcsán.