2024. április 26., péntek

Tűzoltók kerestetnek!

Szerbia Belügyminisztériuma pályázatot írt ki tűzoltók felvételére. A kiírás az egész országra vonatkozik, hisz az ország szinte minden körzetében szükség mutatkozik újabb tűzoltókra. Szabadka Város területén hat tűzoltó felvételére van lehetőség. Jelentkezési határidő április 9-e.

Lapunk kérésére Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka elmondta, hogy a pályázatra 19 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akiknek ezek mellett egyéb feltételeknek is meg kell felelniük.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A jelentkezőknek rendelkezniük kell középiskolával, emellett az is kívánatos, hogy rendelkezzenek C kategóriás hajtási engedéllyel, mivel elsősorban sofőrökre van szükségünk. Amennyiben nem rendelkeznek C kategóriás jogosítvánnyal, kötelező a B kategória birtoklása, és ebben az esetben, amennyiben felvételt nyernek, saját költségükön másfél éven belül meg kell, hogy szerezzék a C kategóriást vezetői engedélyt. Emellett egy éve bejelentett lakcímmel kell rendelkezniük Szabadka Város területén – mondta Ljubisavljević.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ a jelentkező lakóhelyéhez legközelebb eső rendőrállomáson kapható, ahol a jelentkezéshez szükséges űrlap is beszerezhető, és ahol a szükséges dokumentumok listája is elérhető.

A felvétel több menetben történik, tudtuk meg Goran Ljubisavljevićtől. Az első körben végzett szelekciót követően a jelentkezők belbiztonsági ellenőrzésen, valamint orvosi- és pszichofizikai vizsgálaton vesznek részt, és csak ezt követően készítik el a jelentkezők ranglistáját, ami alapján megtörténik a kiválasztás.