2024. április 26., péntek
BÁCSFEKETEHEGY

Podolszki-emléknap

Kiállításmegnyitó, könyvbemutató, premier

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár és a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület szervezésében március 30-án, szombaton fog sor kerülni a XXII. Podolszki József Irodalmi Emléknapra.

Az irodalmi nap 15 órakor a bácsfeketehegyi temetőben megemlékezéssel fog kezdődni, Podolszki József, dr. Vajda Gábor, dr. Bányai János, Szilády János, Sárközi Ferenc és dr. Juhász Géza sírjánál. Ezt követően 16 órakor a Kultúrotthonban dr. Németh Ferenc megkoszorúzza a Podolszki-emléktáblát. A koszorúzást követően kerül sor Szerda Zsófia Jelek az út mentén című fényképkiállításának bemutatójára. A kiállításmegnyitó után Kórizs József: Szilády János lelkész, a feketehegyi prédikátor című könyvét fogja bemutatni Orosz Attila lelkész, a könyv recenzense és a szerző. A Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Keck Zsigmondról (Kossa Jánosról) fog előadást tartani. Ezt követi a XXII. Podolszki József publicisztikai pályázat eredményhirdetése.

Az idei irodalmi emléknapra a Soma Színtársulat egy új színdarab premierjével készült. Ralbovszki Csaba rendezésében Niccolo Machiavelli – Háy János: Mandragóra című darabját vitték színre, amit 19 órakor mutatnak be a bácsfeketehegyi színházteremben.