2024. április 26., péntek

Vučić: Készüljenek fel az igazságra

Az államfő ismét meglebegtette az előrehozott parlamenti választásoknak a lehetőségét

A hatalmat kizárólag választásokon lehet megszerezni, húzta alá a Srpski Telegraf belgrádi napilapban megjelent szerzői szövegében Aleksandar Vučić államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke, majd hozzátette: a Szövetség Szerbiáért pártkoalíció tagjai jobb ha felkészülnek az igazságra.

Ha valaki ebben az országban nem a választásokon óhajtja megszerezni a hatalmat, azt jobb ha őszintén közli, nem pedig gyerekek mögé rejtőzve ügyködik, hangsúlyozta az államfő, a múlt hétvégi, erőszakba torkolló belgrádi tüntetésre célozván, amelynek során elsősorban fiatalokat tartóztatott le a rendőrség.

Vučić szavai szerint itt az ideje, hogy az ellenzék állást foglaljon: a fejét akarják, vagy a választások megtartását. Egyesek fejében fogalomzavar uralkodik a demokrácia, a szabad választások és a szabadság tekintetében, húzta alá a köztársasági elnök. Mint hozzátette, ezek az erők eldöntötték, hogy választások megtartása nélkül távolítják el azt a személyt, aki az előző választásokon a szavazatok 55 százalékát szerezte meg.

Ezzel egyidejűleg az SZHP megerősítette, hogy a párt elnöksége ma kora este ülésezik. Az elnökség egyebek mellett a rendkívüli parlamenti választások kiírásának a lehetőségét vitatja meg.