2024. április 26., péntek

Lemondott az NDNV elnöke

Lemondott tisztségéről Nedim Sejdinović, a Vajdasági Újságírók Független Egyesületének (NDNV) elnöke. Személyes okokra hivatkozott, s azt is kifejtette, hogy tevékenységét folytatja a szervezetben. Írott közleményében Sejdinović kifejtette, hamarosan megtartják az NDNV közgyűlését, melyen új statútumot fogadnak el, és megválasztják az egyesület új vezetőségének tagjait is. Egy stratégiai tervezeten is folyik jelenleg a munka, ennek a tervezetnek ki kell jelölnie a jövőre vonatkozó irányvonalat.

– Már az egyesület 29. születésnapján is azt mondtam, elérkezett az ideje annak, hogy újságírók fiatalabb nemzedékei vegyék át az egyesület irányítását és határozzák meg annak útját. Nekünk az a feladatunk, hogy mellettük álljunk és segítsük a munkájukat – fogalmazott.

– Arról szeretnék biztosítani mindenkit, hogy lemondásomnak semmi köze azokhoz a fenyegetésekhez, amelyeknek az utóbbi napokban ismét ki vagyok téve. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is hasonló fenyegetésekben részesülök majd, számítok a gyűlöletre és a verbális támadásokra is, sajnos a jelenlegi szerencsétlen körülmények között ezek is munkánk szerves részét képezik – állapította meg Sejdinović.