2024. április 26., péntek

Hétmillió dinár foglalkoztatásra

A temerini önkormányzati az idén 30 munkahely és 20 vállalkozói üzlet megnyitását támogatja

A temerini önkormányzat gazdasági osztálya a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálattal együttműködve találkozót szervezett a község üzletembereivel.

Temerin (Góbor Béla felvétele)

Temerin (Góbor Béla felvétele)

Az önkormányzat képviselői mellett a találkozón részt vettek a munkáltatók, Tatjana Vidović, az újvidéki Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat igazgatónője munkatársaival, továbbá Milan Novaković, a dél-bácskai körzet vezetője és mások.

A találkozón szó volt az önkormányzat gazdaságának jelenlegi állapotáról, az üzletemberek és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat, a tartományi és helyi intézmények közötti együttműködés lehetőségeiről. A vállalkozók nagy érdeklődést mutattak a témák iránt, amit bizonyít az is, hogy mintegy 60-an tettek eleget a meghívásnak.

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat képviselői elismerően szóltak a temerini önkormányzatnak a gazdaság, a beruházások, az infrastruktúra és a foglalkoztatás iránti hozzáállásáról, és rámutattak arra, hogy a temerini gyakorlat jó példaként szolgálhat a sokkal nagyobb és gazdagabb önkormányzatok számára is.

Mira Rodić, a községi tanács tagja elmondta, hogy a megbeszélést elsősorban a munkaadókkal való jobb együttműködés érdekében szervezték. A résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy ötleteikkel, javaslataikkal, és észrevételeikkel hozzájáruljanak a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálattal, a helyi önkormányzattal, valamint a tartományi és köztársasági intézményekkel való együttműködés javításához.

Elhangzott, hogy a temerini község igen nagy figyelmet fordít a munkanélküliség csökkentésére. Az önkormányzat minden évben a költségvetésben finanszírozza a helyi cselekvési tervben előírt foglalkoztatási programokat. Ebben az évben 7 millió dinárt különítettek el a költségvetésben 30 munkahely és 20 vállalkozói üzlet megnyitásához.