2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

A leggazdagabb brité lesz a Sky

A Sky év végi kiszállása után Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere lesz a tulajdonosa a szigetország legjobb csapatának, miután a jelenlegi tulajdonosok – a telekommunikációs cég mellett a 21st Century Fox médiavállalat – mindenben megállapodtak az adásvételről az Ineosszal, Ratcliffe vegyipari cégével. Az Ineos május 1-jétől lesz főszponzora az évi mintegy 30 millió fontból gazdálkodó csapatnak. „Örülünk, hogy felelősséget vállalhatunk egy ilyen remekül működő csapat vezetésében” – fogalmazott Ratcliffe, akinek a vagyonát 21 milliárd fontra becsülik.
A Sky decemberben jelentette be, hogy 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból. A 2010-es alapítás óta versenyzői nyolc nagy körversenyt nyertek meg, legjobbjuk, Chris Froome négy Tour de France-diadala (2013, 2015, 2016, 2017) mellett egyszer-egyszer győzött a Giro d’Italián (2018) és a Vueltán (2017) is. Sir Bradley Wiggins révén a 2012-es, Geraint Thomas révén pedig a tavalyi Touron is ők ünnepelhettek.

Roglič hajszállal nyert

Parádésan zárult az olaszországi Tirreno–Adriatico egyhetes szakaszverseny. Az utolsó nap 10 kilométeres egyéni időfutamára ketten maradtak versenyben az összetettben, a brit Adam Yates 25 másodperces előnyt birtokolt a szlovén Primož Roglič előtt. A síugróból kerékpárossá vált népszerű „Rogla” végül 26 másodpercet adott a britnek, s egyetlen másodperccel megnyerte a versenyt.