2024. április 26., péntek

Felújították a központban lévő gerontológiai klubot

Április végén indul a klub ingyenes ápolói képzése

Megújult a Petar Drapšin utcai gerontológiai klub. A felújításokat az IPA határon átnyúló együttműködési projekt részeként valósították meg, melynek keretében lecserélték a tetőburkolatot, a mennyezetet, a padlóburkolatot, és új elektromos hálózatot szereltek be. A beruházás értéke mintegy 138 ezer eurót tett ki.

Nenad Ivanišević és Velimir Pleša (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Nenad Ivanišević és Velimir Pleša (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Ebben az épületben szervezik majd meg az ápolóképzést, amely ugyancsak a projektum részét képezi. A kétéves program összértéke 526 ezer euró, melynek vezető partnere a szabadkai Gerontológiai Központ, további partnerei pedig az Apatini Idősek Otthona, valamint a horvátországi Eszék és Diakovár idősek otthonai. Városunkban áprilisban kezdődik a tanfolyam, mely hat hétig tart, és összesen 100 érdeklődő jelentkezését várják az ingyenes képzésre.

– Ez egy ismételt bizonyítéka annak, hogy a szomszédos országok jól együttműködnek. Az európai uniós programok keretében az országok szervezetei olyan terveket valósíthatnak meg, amelyeket egyébként pénzhiány miatt nem tudnának – jelentette ki a sajtónak Velimir Pleša, Horvátország szabadkai főkonzulja.

Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója örömét fejezte, hogy befejeződtek a több mint egy évig tartó munkálatok, és hozzátette, várhatóan április első hetében hivatalosan is megnyílik a klub, és a képzések is megkezdődhetnek.