2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Négy angol a legjobb nyolcban

Az angliai döntetlen után joggal reménykedhetett a Bayern München csapata a Liverpool ellen, ám Jürgen Klopp fiai rendkívül felkészülten, végig koncentrálva nyertek idegenben. Az első találatot Mané szerezte, aki Van Dijk remek kiugratását váltotta gólra. Niko Kovač gárdája még az első félidőben egyenlített: Gnabry passzolt középre, ahol a tisztázni akaró Matip a saját kapujába rúgta a labdát. Az idegenbeli góllal továbbra is az angolok álltak továbbjutásra, de ennek ellenére sem ültek rá az eredményre. A 69. percben a korábban gólpasszt jegyző és az odavágót kihagyni kényszerülő Van Dijk egy szöglet után fejelt Neuer hálójába. A bajoroknak újra két találat kellett volna, de hiába próbálkoztak, komoly veszélyt nem jelentettek. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt újra Mané volt eredményes, s beállította a 3:1-es végeredményt. A Liverpool továbbjutása azt is jelenti, hogy négy angol csapat is ott lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A szigetországiak mellé egy holland, egy spanyol, egy olasz és egy portugál együttes társul.

Az este másik mérkőzésén a Barcelona toronymagas esélyesként érkezett a visszavágóra a francia Lyon ellen, s Messiék gálázva léptek át ellenfelükön. A katalánok már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, s bár a Lyon szépített, Messi, Piqué és Dembélé találatai eldöntötték a párharcot. A végeredmény 5:1 a Barcának. A gránátvörös-kékek pazar hazai mutatóval rendelkeznek a BL-ben, hiszen legutóbb 2013-ban kaptak ki a Camp Nouban, azóta 26 győzelem és 3 döntetlen a mérlegük. A negyeddöntő sorsolását ma délben tartják.

A BL-negyeddöntőbe jutott csapatok: Ajax, Barcelona, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Porto, Tottenham.