2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Csak egy maradhat talpon

Két teljesen nyílt párharccal zárul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágóinak sorozata. Katalóniában a Barcelona és a Lyon franciaországi 0:0 után fogja eldönteni a továbbjutó kérdését, s ugyanilyen eredménnyel záruló odavágó után lép pályára a Bayern és a Liverpool az Allianz Arénában.

Európa két csúcsformában játszó csapata néz szembe egymással Münchenben. A Bayern hazája bajnokságában ötmeccses győzelmi szériában robog, ezalatt 18:4-es gólarányt alakított ki, és teljesen ledolgozta korábban tetemes, Dortmund mögötti hátrányát. A fogadóirodák által némileg esélytelenebbnek tartott Liverpool a világ legerősebb pontvadászatában harminc összecsapáson csupán egy vereséget könyvelt el, azt is bő két hónapja a címvédő Manchester Citytől, amellyel most fej fej melletti küzdelmet vív a bajnoki címért.

Apró különbségek fognak dönteni a továbbjutásról Niko Kovač, a bajorok trénere szerint, aki nem bízta el magát az idegenbeli döntetlen után. „Még nem dőlt el semmi, a visszavágón rendkívül fegyelmezettnek és koncentráltnak kell lennünk. Csak akkor sikerülhet a továbbjutás, ha a legjobb tudásunkat adjuk” – fogalmazott a horvát szakember, és Jürgen Klopp, a Mersey-partiak német mestere is hasonló hangot ütött meg a meccsre készülve. „A Bayern nagy lendületben van, újra a Bundasliga élén állnak… Elég erős csapat vagyunk, hogy felvegyük velük a versenyt, de csak kivételes teljesítménnyel lehetünk partiban velük” – vélekedett Klopp.

A másik összecsapáson a Barcelona hatalmas favoritnak számít a Lyon ellen, már az is szép teljesítmény volt a franciáktól, hogy a gránátvörös-kékek 24 lövésükből egyszer sem tudták feltörni védelmüket. Annyi biztos, hogy az Ajax továbbjutása (a Real Madrid kárára) után a Lyon okozná a legnagyobb meglepetést a másik spanyol szupersztárcsapat kiütésével.