2024. április 26., péntek

Pár napra visszaköszön a télies időjárás

Vajdaságban talaj menti fagyokkal, a hegyvidéken havazással kell számolni

Az enyhe napok után hűvösebbre fordult az időjárás, és a következő napokban is hidegebb marad – jelezte a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzés szerint a hegyvidéken, az 1000 méternél magasabban fekvő tájakon új, 10 és 20 centiméter közötti hótakaró alakul ki, elsősorban Délnyugat-Szerbiában várható jelentősebb havazás.

Az ország délnyugati vidékein, az 1000 méternél magasabban fekvő tájakon 10-20 centi hó várható (Fotó: Beta/AP)

Az ország délnyugati vidékein, az 1000 méternél magasabban fekvő tájakon 10-20 centi hó várható (Fotó: Beta/AP)

Országszerte borús, hűvös időnk lesz holnap délelőtt, helyenként elered az eső is. A délutáni és esti órákban az ország északi részében már alábbhagy a csapadék hullása, délebbre, a hegyekben havazássá alakul át. Az ország keleti részében felerősödik a nyugati és az északnyugati irányú szél. A legalacsonyabb reggeli hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali pedig 10 és 14 Celsius-fok között ingadozik.

Szerdán folytatódik a télies időjárás, Vajdaságban a kora reggeli órákban előfordulhatnak gyenge talaj menti fagyok, amik nem tesznek jót a korán virágzó gyümölcsfáknak, így a kajszibaracknak sem. Napközben száraz, mérsékelten felhős időre van kilátás.

Csütörtökön ismét beborul, országszerte csapadékra kell számítani, a hegyvidéken újfent havazás várható. Pénteken lassan kiderül, száraz, több napsütéssel tarkított napra kell számítani, szombaton pedig már teljesen száraz, napos idő lesz, és tovább növekszik a hőmérséklet.