2024. április 26., péntek

Parképítési munkálatok az Újtelepen

Az önkormányzat által kiírt versenypályázat nyertes vállalatai hamarosan megkezdik az Újtelepi park megépítési munkálatainak az újabb fázisát.

Az Újtelepi park építkezési munkálatainak második fázisát a következő vállalatok bonyolítják le: a Graditelj NS, az Energotehnika Južna Bačka, a KLM inženjering TM és az MN. A felsorolt vállalatok közösen nyertek az önkormányzat által kiírt versenypályázaton, az infrastrukturális munkálatokat, valamint a közmegvilágítás elhelyezését a szerződés szerint az év végéig kötelesek befejezni.

A Városi Nagyberuházási- és Területrendezési Hivatal döntésének értelmében az elsőnek jelentkezett vállalati csoportosulásnak ítéli oda a kivitelezést, annak ellenére, hogy a pályázati dokumentáció hiányos volt – olvasható a 021.rs hírportálján. A pályázati idő hátralévő részében a vállalati csoportosulás pótolta a pályázati dokumentáció hiányzó részeit, így véglegesen elnyerték a kivitelezés jogát. A munkálatokat ezek szerint a Graditelj NS végzi partnervállalataival, a projektum megvalósítására az önkormányzat összesen 149,1 millió dinárt irányozott elő.

A megbízás nem a park teljes rendezésére szól, a projektum szerint a második fázisban létrehozzák a vízvezeték-hálózatot, a szennyvíz-hálózatot, a közmegvilágítást, két szökőkutat, nyilvános kutakat és nyilvános illemhelyeket. Az első szökőkút félkör alakú lesz, kisebb vízesésekkel és 37 méter hosszú. A másik szökőkutat kisebbre tervezik.

A munkálatok során a tervek szerint 2 kilométer vízvezeték-hálózatot fektetnek le a park területén, és 800 méter hosszúságú szennyvíz-hálózatot építenek. A locsolórendszert 7,1 kilométer hosszúságúra tervezték, és 64 lámpa világítja majd a parkot. Ezenkívül, 2,3 kilométernyi villanyáram-vezetékre is szükség lesz, valamint ki kell dolgozni a telekommunikációs és mechanikus megoldásokat a park helyes működése érdekében.

A tervezett, felsorolt munkálatok befejeztével következhet csak a parkosítás, valamint a játszóterek és a szabadtéri fitneszedzőtermek elhelyezése, kialakítása. A tervek szerint a parknak 10 bejárata lesz.