2024. április 26., péntek

Mentőautó a minisztériumtól

A jármű átadása (Kecskés István felvétele)

A jármű átadása (Kecskés István felvétele)

Egy jól felszerelt mentőautót kapott ajándékba a Munkaügyi, Foglalkoztatásügyi és Szociálpolitikai Minisztériumtól a nagybecskereki Szociális Központ. Az ötmillió dinár értékű járművet a többi nagybecskereki szociális intézmény is használhatja – hangzott el Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatásügyi és szociálpolitikai miniszter pénteki látogatásakor. A miniszter a nagybecskereki városházán tárgyalt Čedomir Janjić polgármesterrel és munkatársaival, majd ellátogatott a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki hivatalába.

– Tárgyaltam az önkormányzat képviselőivel, a szociális központ, a gerontológiai központ, a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki hivatalának a képviselőivel és a nyugdíj-biztosítási alappal. Beszélgettünk a közös feladatokról, arról hogyan lehetne a munkájukat még jobbá tenni. Nem esett szó az evidensen jó eredményekről, inkább arról tárgyaltunk, hogyan segítheti a munkájukat a minisztériumunk – mondta Zoran Đorđević.

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere megköszönve az ajándékot hangsúlyozta, hogy az önkormányzat jó együttműködést ápol a szerbiai kormánnyal, illetve a minisztériumokkal. Elmondta, hogy az önkormányzat nem kis összegeket biztosít a szociális juttatásokra, és az illetékes intézményekkel közösen igyekszenek segíteni azokon, akiknek erre szükségük van.