2024. április 26., péntek

Letartóztatták Dér Csabát

A Banovo Brdo- i gyilkost több európai ország is körözte

A nemzetközi körözésnek köszönhetően tegnap éjjel Prágában tartóztatták le Dér Csabát, a csantavéri születésű 39 éves bérgyilkost, aki Belgrád Banovo Brdo elnevezésű negyedében, feltehetően hidegvérrel, a nyílt utcán gyilkolta meg a 37 éves Nebojša Markovićot.

Az eset január 5-én történt, a rendőrség azóta nagy erőkkel nyomozott a férfi után, bűntársát már sikerült kézre keríteniük.

A rendőrség közleménye szerint Szerbia a gyanusított kiadatását fogja kérni, hogy a gyilkosság feltételezett elkövetőjeként eljárást indíthassanak ellene.

A letartóztatott Dér Csabát több állam is körözi, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Dér Csaba neve nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt sem itthon, sem külföldön. Több, egyelőre megoldatlan gyilkosság is fűződik a nevéhez. Hollandiában, Budapesten, legutóbb pedig Belgrádban gyilkolhatott. Szintén gyilkosságért már börtönben is ült.

Hazai lapértesülések szerint Dér nem tagja egyetlen alvilági csoportnak sem, semmiféle ideológia nem vezérli, bérgyilkosként kész minden megbízást végrehajtani, s csak az érdekli, megkapja-e a kialkudott pénzt.

Amint arról lapunk oldalain is hírt adtunk, Nebojša Marković meggyilkolásakor, feltételezések szerint, tévedés történhetett, az áldozat ugyanis Aleksandar Šaracnak, a hírhedt Pink Panther bűnbanda tagjának a sógora volt. Azt gyanítják, hogy ő lehettet a célpont, csak a gyilkos összekeverte vele.