2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Döntő nélkül az OSC

A férfivízilabda Eurokupa elődöntőjének visszavágóján a Herceg Novi-i Jadran 13:12-re legyőzte az OSC-t, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat fináléjába. Az első mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség (11:10) dacára Vad Lajosék bíztak benne, hogy hazai pályán magabiztosan legyőzik a montenegróiakat, amire minden esélyük meg is volt. Az első félidőben az OSC ellépett, 7:3-as vezetést szerzett, a szakvezető azonban hiába intette óvatosságra játékosait a nagyszünetben, a folytatásban a Jadran fiataljai felpörögtek, felzárkóztak. Az utolsó nyolc percben szinte új mérkőzés kezdődött, a vendégek egy 4:0-s sorozattal egyenlítettek, és kétgólos (12:10) vezetést szereztek. Az OSC nem tudott újítani, Draško Brguljan ugyan szépített, és életben tartotta a budapesti reményeket, ám Kansztantin Averka újabb találata eldöntötte a meccset.

Felhívtam a figyelmet a nagyszünetben, hogy nincs vége a meccsnek – hiába… Belealudtunk a mérkőzésbe, három-négy perc alatt összedőlt minden, amit addig felépítettünk. Utána csak kapaszkodtunk, elkezdtünk görcsösen játszani, ott volt jó kapusteljesítmény, nálunk nem, s csak a végén láttam azt az egymásért küzdést, amit előtte nem. El fogunk beszélgetni” – értékelt csalódottan Vad Lajos. A döntőben az olasz Ortigiát búcsúztató Marseille lesz a Jadran ellenfele.

A Bajnokok Ligája B csoportjának szerdai fordulójában a Szolnok a hazai 10:10-es döntetlen után javított a Hannover ellen, Živko Gocić együttese Németországban nem ismert tréfát, és négy góllal (13:9) legyőzte a németeket, életben tartva ezzel továbbjutási esélyeit. Az A jelű nyolcasban az FTC magabiztosan verte (17:9) a pont nélküli Crvena zvezdát, míg az Eger nagyarányú vereséget (16:7) szenvedett a jóval esélyesebbnek vélt Pro Reccótól.