2024. május 10., péntek

Focitorna Csubela Ferenc emléke előtt tisztelegve

A hazai színekben induló Borac csapata nyerte meg az idei, sorrendben nyolcadik Csubela Ferenc Emléktornát, a bácskossuthfalviak kispályás amatőr labdarúgó-bajnokságát, amely a helyi Id. Kovács Gyula iskola tornatermében zajlott. Szűcs Szilárdtól, az egyik főszervezőtől, a Sloboda Labdarúgó Klub elnökétől megtudtuk, hogy az idén 14 csapat jelentkezett.

– A falubeliek mellett Topolyáról, Kishegyesről, Zentagunarasról, Cserepesről (Backi Sokolac), Tótfaluból, Pacsérról, Bajmokról érkeztek focisták. Nem reméltük, hogy hogy ennyi fiatalt megmozgat a teremfoci. Négy csoportban zajlottak le a selejtező mérkőzések, és a fordulók első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe, majd ezek után derült ki, hogy kik kerülnek az elődöntőbe és a döntőbe – nyilatkozta Szűcs, majd azt is elárulta, hogy a bácskossuthfalvi fiatalok alkotta Borac csapat szinte végig fölényeskedett a tornán.

– Az elődöntőben a cserepesiekből és a topolyaiakból álló csapat 2:0 arányban verte a zentagunarasiak formációját, a házigazda Borac pedig a pacsériak Dzsigilisz csapatával mérte össze az erejét, amiből a Borac került ki nyertesként 3:2 arányban. Majd a 3. helyért folyt a küzdelem, a zentagunarasiak és a pacsériak között. Az igen szoros összecsapás Zentagunarasnak kedvezett, így ők lettek a bronzérmesek a pacsériakkal szemben. A döntőben a Borac és a Sokolac csapata mérkőzött meg, majd az izgalmas meccs végén a hazaiak nyerték meg az idei tornát – mondta el a Sloboda Labdarúgó Klub elnöke. Az idei torna gólkirálya Veljko Stojaković lett, aki 7-szer talált hálóba, a torna legjobb játékosa címet pedig Miloš Stojanovićnak nyújtották át, hiszen a döntően 3 gólt is lőtt.

Szervezőtársammal, Balog Sándorral megköszönjük a csapatoknak a tornán való részvételt, illetve a sportszerű játékot, a szurkolóknak a biztatást. A közösségi összefogás szép példája volt az idei torna is, hiszen Bakos Annamária és a Bakos pékség biztosította a csapatok számára az uzsonnát, az Alarm Systems pedig a résztvevők biztonságára ügyelt. A falu helyi közössége, és a Sloboda Labdarúgó Klub is közreműködtek a háttérszervezésében, hiszen ők támogattak bennünket a serlegek és az érmek beszerzésében – nyilatkozta Szűcs Szilárd.