2024. április 26., péntek

Mindenki kedvence a Magvető

Telt ház fogadta Péterrévén a 75 éves Magyar Szó-élőújságot
Az utolsó hely is elkelt a helyi közösség nagytermében (ótos András felvétele)

Az utolsó hely is elkelt a helyi közösség nagytermében (ótos András felvétele)

az élőújság csapata szinte minden évben visszajáró vendég Péterrévén (Ótos András felvétele)

az élőújság csapata szinte minden évben visszajáró vendég Péterrévén (Ótos András felvétele)

Telt ház volt Péterrévén, a helyi közösség épületében hétfőn este, a lakossági fórummal egybekötött Magyar Szó- és Magvető-bemutató alkalmából. A rendezvény a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szervezésében valósult meg. Az egybegyűlteket és a vendégeket Faragó Enikő falugazdász köszöntötte. Az est folyamán bemutatkozott a 75 éves Magyar Szó és mezőgazdasági melléklete, a Magvető.

Varjú Márta, a lap főszerkesztője elmondta, hogy az élőújság csapata szinte minden évben visszajáró vendég Péterrévén, valamint hogy a faluban igen nagy olvasótábora van az újságnak. Varga Attila, a Magvető szerkesztője beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt években mindig is a gazdák kérdéseire, gondjaira kereste a választ, valamint rámutatott arra, hogy ha a gazdák nem tartanak össze, akkor nehéz lesz a megmaradás. Gergely József fotóriporter a hamarosan könyv formájában is megjelenő hódegyházi anekdotagyűjteményéből adott egy kis ízelítőt, és jól megnevettette a közönséget. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági és tartományi szakpolitikusai: Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, a Köztársasági Képviselőház Mezőgazdasági Bizottságának tagja, dr. Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatóhelyettese és Nagy Miklós pályázatíró, nemzetközi projektmenedzser az aktuális mezőgazdasági pályázatokról, támogatásokról tájékoztatta a jelenlévőket. Az est végén fellépett a Magyarzó Pistikét megszemélyesítő Molnár Zoltán színművész. Az érdeklődők a helyszínen Bágyi Sándortól, a terjesztőosztály munkatársától megvásárolhatták a Naptár 2019, a Menedékben, valamint a Szórványlétben című kiadványt. A rendezvény után megkérdeztük a jelenlevőket, mi a véleményük a Magyar Szóról, mellékleteiről és a kiadványokról.

Kiss Zoltán

Kiss Zoltán

– Valójában én elejétől a végéig elolvasom az újságot, minden téma érdekel, és elégedett vagyok az újság tartalmával, a témákkal. A keddi és a csütörtöki mellékleteket is kedvelem – vallotta Illés József.

– A hétvégi számot szoktuk megvásárolni, a gazdasági eseményeket és a hirdetéseket olvasom el először. A Magvető mellékletet nagyon szeretem – mondta Beretka József.

– A szakmámból kifolyólag először a mezőgazdasággal kapcsolatos témákat szoktam elolvasni az újságban, valamint a kultúra is érdekel, de a politikát is átböngészem. Valójában az egész újságot elolvasom. A keddi, a csütörtöki és a hétvégi számot vásároljuk meg. A Magvető mellékletben mindig felfedezek valami új és fontos információt – hangsúlyozta Györe István.

– Mintegy húsz éve olvasom a Magyar Szót, jelenleg a hétvégi számot járatom. Mindent elolvasok, amit érdekesnek találok. Szívesen olvasnék többet a méhészetről, hiszen nyugdíjasként méhészettel foglalkozok. A Naptár és a többi kiadvány tartalmával is nagyon meg vagyok elégedve – mondta Pataki Mihály.

– Földműveléssel foglalkozok, így a Magvető mellékletet szeretem a legjobban, hiszen hasznos információkat tartalmaz. A híreket és a hirdetéseket olvasom el először – vallotta Hegedűs Károly.

– Megvásároltam a Naptárt, a Menedékben és a Szórványlétben II. kiadványt, a kötet első részét még tavaly megvettem, most pedig a többit, hogy teljes legyen a gyűjtemény. Nagyon szeretem olvasni ezeket a kiadványokat és magát a Magyar Szót is. Mivel mezőgazdasággal foglalkozok, így a kedden megjelenő Magvetőt is nagyon kedvelem. Az anyalap a teljes érdeklődési kört kielégíti. Már nagyon várom, hogy a hétfői számba visszakerüljön a Sportvilág melléklet – hangsúlyozta Kiss Zoltán.

Nyitókép: az élőújság csapata szinte minden évben visszajáró vendég Péterrévén (Ótos András felvétele)