2024. április 26., péntek

Csak egymásra odafigyelve érdemes

A házasság topolyai ünnepén köszöntötték a jubiláló házaspárokat

A házasság világnapja alkalmából Topolyán szervezte meg hagyományos ünnepségét idén a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége, a helyi 3+ Nagycsaládosok Egyesületével karöltve, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

Krizsán Vilmos köszönti a topolyai Márkus Zoltánt és Erzsébetet, akik ötven éve házasok (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Krizsán Vilmos köszönti a topolyai Márkus Zoltánt és Erzsébetet, akik ötven éve házasok (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A Gurman étteremben 25 topolyai, becsei és adai jubiláló házaspár vehette át nyomtatott formában a kitartásuk emléklapját, egy rózsa és egy üveg pezsgő kíséretében. A házigazdák nevében Tót Gabriella, a 3+ elnöke üdvözölte a jelenlevőket, illetve köszönte meg a rendezvény bevezetőjében fellépő Nagyidei Márk szavalatát és Dudás Kata népdalénekét. Ez után Krizsán Vilmos, a Vancsesz elnöke szólt a hallgatóságához.

– Ötödik alkalommal üdvözöljük vidékünk jubiláló házaspárjait, Ada, Kishegyes, Bácskossuthfalva, illetve Péterréve után érkeztünk Topolyára. Akkor szembesültem azzal, hogy milyen fontos dologba fogtunk bele ezzel az ünnepséggel, amikor korábban az egyik 60. jubileumát ünneplő házaspár hölgy tagjának a szemében megcsillant az a békés, ugyanakkor boldog ifjonti öröm társa felé, ami mindannyiunk számára példaértékű. Topolyán is a házasságkötésük kerek jubileumát ünneplő párokat köszöntjük, hiszen nem kis dolog bármennyi éven át kitartani egymás mellett, a krízishelyzeteket jól kezelve. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak olyanok is, és csak egymásra rendszeresen odafigyelve, a másikat valóban meghallgatva lehet bármilyen házassági évfordulót megélni – mondta egyebek mellett köszöntőjében Krizsán Vilmos.

Az est folyamán a Balázs Horváth házaspár a szeretet, a megértés erejét hangsúlyozó rövid jelenettel kedveskedett a vendégeknek. A házasságuk 5., 10., 15., 20., 25., 35., 40., illetve 45. jubileumát jegyző házaspárok mellett négy topolyai párt köszöntöttek házasságuk 50. évfordulója alkalmából, Kókai Tibor és Jolán, Kólity Szilveszter és Mária mellett Márkus Zoltán és Erzsébet, Sütő Imre és Erzsébet is átvehette a rendezvény ajándékait, illetve az eseményről szóló egy-egy fényképet. Ezt követően főtisztelendő Paskó Csaba, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának a tagja Apátlan, anyátlan nemzedék címmel az egészséges család társadalomra ható erejéről, a tiszteleten alapuló házasság erkölcsi értelemben is megtartó jelentőségéről szólt a jelenlevőknek.

A jubiláló házaspárokat főtisztelendő Fazekas Ferenc Tisza menti főesperes áldotta meg. A rendezvény zenés vacsorával folytatódott.