2024. március 28., csütörtök

Játék és mesélés

Mesekuckó címmel interaktív műhelyfoglalkozás indult gyerekeknek a szabadkai VM4K-ban

Szabadkán, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban szombaton Mesekuckó címmel interaktív műhelyfoglalkozás indult 3-tól 6 évesek számára. A foglalkozást Csizmár Rita, a VM4K munkatársa vezeti, aki a magyar népmesék csodálatos világát ismerteti meg a gyermekekkel:

– Ezúttal az óvodáskorúakat céloztuk meg. Foglalkozásunk minden második szombaton, a VM4K klubjában zajlik, 10-től 12 óráig. Középpontjában a 100 magyar népmese című könyv áll. Ebből minden alkalommal feldolgozunk egy vagy akár több magyar népmesét is, a témától függően. A mesélés mellett számos játékkal is készültünk. Leginkább népi gyermekjátékokkal, mondókákkal, népdalokkal és néptáncokkal igyekszünk majd színesebbé tenni a foglalkozásainkat – tudtuk meg Csizmár Ritától.

Az első foglalkozáson megközelítőleg harminc gyermek vett részt. A mesélés előtt népi játékokat játszottak, azután meghallgatták A kis kondás című népmesét, majd annak üzenetét, tanulságát elemezték. A foglalkozásokon való részvétel ingyenes, de ajánlatos bejelentkezni. A szervezők a 7-8 éveseket is szívesen várják, valamint a gyermekek szüleit, nagyszüleit. Az érdeklődők a VM4K honlapján is informálódhatnak.