2024. április 26., péntek
41. NEMZETKÖZI IDEGENFORGALMI VÁSÁR

A nyár közelebb van, mint gondolná

Hatalmas érdeklődés övezte a vasárnap este zárult 41. Nemzetközi Idegenforgalmi Vásárt Belgrádban. Az idei díszvendég a téli és nyári kínálatban egyaránt bővelkedő Bulgária volt. Ivica Dačićkülügyminiszter jelenlétében megtörtént az átadás, és jövőre Egyiptom tölti be a vásár partnerországának a szerepét.

A nyár közelebb van, mint gondolná mottóval tartották meg a nagyszabású, négynapos rendezvényt a Belgrádi Vásár hét csarnokában. A hazai idegenforgalmi szervezetek, irodák mellett számos ország mutatta be kínálatát. Az idén először mutatkozott be a Maldív-szigetek, ugyanakkor látványos standokkal újra visszatért Kuba és Indonézia. Az érdeklődőket 5–50 százalékos kedvezményekkel csalogatták, és az 1-es csarnokban bemutatták a fiatalokat megszólító tartalmakat is, melyek alatt elsősorban a világ legkülönbözőbb pontjain szervezett koncert-, és fesztivállátogatásokat kell érteni, ugyanakkor a gazdag szerbiai kínálattal is megismerkedhettek a vásárlátogatók.

Az idegenforgalmi mellett megtartották a 10. BeoWine nemzetközi borkiállítást, a 15. HORECA-OPREMA nemzetközi szállodai-vendéglátóipari felszerelés vásárát és az ugyancsak 15. Ajándékvásárt, melyek kikerekítik az idegenforgalmi vásárt, de az ország turisztikai kínálatát is.