2024. április 26., péntek

A nyolcaddöntő Viktor határa

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Viktornak

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Viktornak

A 34. évében járó Viktor Troicki – két hete töltötte be a 33-at – második egymás utáni bangkoki challengerén is csak a nyolcaddöntőig jutott. A ranglistán valaha 12. belgrádi ezúttal sem igazolta a kiemelt státust, a 16 között a japán Hiroki Morijától szenvedett vereséget, ugyanúgy, ahogyan e héten több más szerbiai teniszező is: a döntő játszmában teljesen visszaesett, és engedte ellenfelét besétálni a következő körbe. Bangkokból Troicki a japán Jokohamába utazik, ahol ismét kiemelt lesz a 80 ezres challengeren.

A jövő héten visszatér a versenyzéshez a két híresség, Roger Federer és Rafael Nadal. A svájci Dubajban, a spanyol Acapulcóban lesz az első kiemelt, s pályára várjuk Fucsovics Mártont, Dušan Lajovićot, Filip Krajinovićot, Györe Lászlót és Miomir Kecmanovićot is. Györe, aki az este 21-22 óra tájban a japán Taro Daniellel játszott a riói 2. fordulóban, a következő héten a 250-es São Pauló-i tornán, ahol a tegnapi állás szerint a tunéziai Malek Zsaziri az első kiemelt, akár kiemelt is lehetne, ha lesz néhány visszalépő.

A női tornákon nem maradt versenyben sem magyar, sem pedig szerbiai játékos. Stollár Fanny az amerikai Madison Brengle-től, Aleksandra Krunić pedig a román Sorana Cirsteától kapott ki nagyon könnyen Budapesten. A nap meccsét Dubajban a svájci Belinda Bencic és a fehérorosz Arina Szabaleka vívták. A magasabban rangsorolt Szabalenka a meccs nagyobb részében jobb volt, a döntő játszmában is 5:3-ra vezetett, majd bemutatta, hogyan kell elkapkodni hat meccslabdát, így a lelkileg stabilabb Bencic megérdemelten jutott a negyeddöntőbe.