2024. április 26., péntek

Filip és Olga súlyos vereségei

Az elmúlt 24 órában a szerbiai teniszezőknek mozgalmas, de nem túl sikeres napjuk volt. Csupán Aleksandra Krunić jutott tovább Budapesten, Viktor Troicki Bangkokban és Danilo Petrović a bergamói challengeren, kiesett viszont Filip Krajinović Marseille-ben és Olga Danilović Budapesten. Janko Tipsarević visszalépett a bangkoki challengeren. Dubajban az este volt műsoron a 2. forduló Szabalenka–Jorović találkozója és a mexikói Morelos challengerén a Krstin–Barrios összecsapás.

A magyarok közül Arn Gréta táblára jutott Budapesten, ahol Bondár Anna a román Sorana Cirsteával, Stollár Fanny pedig az amerikai Madison Brengle-lel kezd.

Krajinović és Danilović egyformán fiatal lengyel riválistól szenvedtek súlyos vereséget. Filiptől és Olgától is legalább tisztes ellenállást reméltünk Hubert Hurkacz és Iga Świątek ellen, Olgától talán azt is, hogy visszavágjon az Australian Open selejtezőjében elszenvedett, öt héttel ezelőtti háromjátszmás vereségért, mindketten azonban, amint kihagyták a saját alkalmukat, mintha felhagytak volna a küzdelemmel. Kínos perceket élt át Krunić is, aki 6:0, 3:0-s vezetés után csaknem megengedte a tapasztalatlan német Tamara Korpatschnak, hogy megfordítsa a meccset. 5:5 után Krunićnak mégis volt annyi lelkiereje, hogy egy újabb breakkel továbbjusson, és várja a Bondár–Cirstea meccs győztesét. Troicki a bangkoki nyolcaddöntőben a japán Hiroki Morija és az orosz Ivan Gahov találkozójának továbbjutójával folytatja.