2024. április 26., péntek

Összefogás a Józsa családért

Jótékonysági műsor a tűzkárt szenvedett bácsfeketehegyi család javára – A romok eltakarításában a munkatársak, barátok, ismerősök segítettek – Az önkormányzat is támogatja a bajba jutottakat

Hétfőn kora délután leégett a bácsfeketehegyi Józsa család háza, a Dózsa György utcában. A tűzoltók három órán át oltották a tüzet, de a ház tetőszerkezete így is teljesen megsemmisült és a plafon is több helyen beszakadt. A családot tetemes anyagi kár érte, de szerencsére sérülés nélkül megúszták, és a jószágot is sikerült idejekorán kimenteni.

A ház tetőszerkezete teljesen megsemmisült, és a plafon is több helyen beszakadt (Lakatos János felvétele)

A ház tetőszerkezete teljesen megsemmisült, és a plafon is több helyen beszakadt (Lakatos János felvétele)

Kishegyes község önkormányzata figyelemmel követi a bajba jutott család sorsát, számolt be lapunknak Kerekes Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere. A hét során ácsok, kőművesek és bádogosok ajánlkoztak fel, hogy munkájukkal segítik a bajba jutott családot. Idáig megtörtént a ház állapotának felmérése, a szakemberek szerint a ház javítható, számolt be az alpolgármester, majd azzal folytatta, hogy az önkormányzat a Józsa családot nagyobb összeggel támogatja, amit anyagvásárlásra tudnak fordítani. A legszükségesebb anyagokat már megrendelték, így hamarosan megkezdődhet a falak megerősítése és a tető újraépítése. Kerekes arról is szólt, hogy a romok eltakarítása folyamatosan zajlott a héten, munkatársak, barátok, ismerősök vállalták, hogy munkájukkal segítik a családot.

A segítségnyújtásból kiveszi a részét a Feketics Művelődési Egyesület, a Zöld Dombok Civil Szervezet, a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület és a bácsfeketehegyi helyi közösség is, ők, közösen egy adománygyűjtő művelődési műsort szerveznek. A műsorra február 10-én, vasárnap 19 órakor kerül sor a bácsfeketehegyi színházteremben. A belépődíj önkéntes adomány, és bevétel teljes összegét a Józsa család kapja. A műsorban fellépnek a VMVE versmondói, Török Noémi népdalénekes, a Soma Színtársulat, Bede Gabriella gitáron, a Nikola Đurković Általános Iskola tamburazenekara és a Dombos Kamarazenekar Gál József vezetésével.

Idáig a bácsfeketehegyi református egyházközösség és a bácsfeketehegyi helyi közösség is jelezte, hogy támogatni fogják a bajba jutott családot, de minden jó szándékú ember részt vehet a segítségnyújtásban. A felajánlásokat a Józsa család folyószámlájára lehet befizetni: Józsa Sándor, Dózsa György utca 104., Bácsfeketehegy, Vajdasági Bank, folyószámlaszám: 355-0003200565731-31.