2024. március 29., péntek

Harmincmillió dinár falusi házak vásárlására

Újabb felhívás a nemzeti kisebbségekhez tartozó nők és vállalkozók számára

A Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatot hirdet fiatal házaspárok számára, falusi házak vásárlására Vajdaság területén. Az intézet még egy pályázatot közzétett a nemzeti kisebbségekhez tartozó nők számára. Ezenkívül továbbképzésre is jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Falusi házak vásárlására az idén összesen 30 millió dinárral támogatják a fiatalokat, és 30 pár jelentkezhet. Eddig mintegy 250 millió dinárt különítettek el erre a célra, és 218 nő vált falusi házak tulajdonosává – tette közzé Diana Milović, az intézet igazgatója.

– A támogatással a falun élő nők anyagi helyzetén szeretnénk javítani. A feltételek között szerepel, hogy az összeg, amelyre egy pár pályázhat, nem haladhatja meg az egymillió dinárt. A pályázati dokumentációt április 15-éig lehet átadni. A sikeres pályázók várhatóan június közepén írják alá a szerződéseket.

Diana Milović elmondta, hogy az elemzések szerint a nemzeti kisebbséghez tartozó nők kétszeres hátrányban vannak, egyrészt azért, mert valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, másrészt pedig azért, mert nők. Erre a pályázatra február 14-éig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló keret értéke 2,7 millió dinár.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg a női vállalkozók támogatására irányuló képzést az intézet. A továbbképzésre olyan nők jelentkezését várják, akik vállalkozást szeretnének indítani, vagy fejleszteni szeretnék meglévő vállalkozásukat. Az érdeklődők május 15-éig jelentkezhetnek a pályázatra.

Március elején hirdeti meg pályázatát az intézet a nemek közötti egyenlőség témakörében kiadott tudományos munkák, kutatások és tanulmányok létrehozására.

A pályázatok kapcsán további információ a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet www.ravnopravnost.org.rs honlapján található meg.