2024. április 26., péntek

Telefon nélkül maradt Törökbecse mentőszolgálata

Az egészségház 122 millió dinárral tartozik, elsősorban gyógyszerforgalmazó cégeknek

A törökbecsei Egészségház mentőszolgálatának a telefonját tegnap a felhalmozott tartozások miatt kikapcsolták, derül ki az N1 tv hírösszeállításából, amelyben a VOICE oknyomozó újságírói szervezet tudósítására hivatkoznak. A mentőszolgálat munkatársai állítólag a közösségi oldalakon tájékoztatták a helyieket, hogy amíg nem kapcsolják vissza a központi sürgősségi telefont, a páciensek a 060/0809413-as számon hívhatják a mentőszolgálatot

A törökbecsei Egészségház telefonját nem először kapcsolták ki a tetemes tartozások okán, ám most először történt meg, hogy a 194-es segélyhívó számot kapcsolja ki a telefontársaság. Emiatt a helyi önkormányzat 25 ezer polgárának a megfelelő egészségügyi ellátása került veszélybe, nem beszélve azokról a sürgősségi esetekről, amelyek tekintetében Nagykikinda, vagy Nagybecskerek környékéről riasztják olykor a törökbecsei mentőszolgálatot – egyebek mellett autóbalesetek okán.

A VOICE írása szerint az Egészségház számláját 427 napja zárolták. Az intézmény tartozásai 122 millió dinárt tesznek ki. Az egészségház elsősorban a Fenix gyógyszerforgalmazó cégnek tartozik. A VOICE értesülései szerint az Egészségház illetékeseit figyelmeztették arra, hogy ha nem rendezik a telefontársaság irányába az intézmény tartozását, akkor a 194-es számot is kikapcsolják, a vezetőség viszont semmit nem tett azért, hogy ezt megakadályozza.