2024. április 26., péntek
ÓBECSE

A Petőfi mellett a Sever iskolában is aláírásokat gyűjtenek

Szerdán 14 óráig, azaz nagyjából két és fél nap alatt mintegy háromezren írták alá azt a petíciót, amivel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola megmaradásáért szállnak síkra a szülők és a szimpatizánsok. A 64 éves tanintézmény létét azért érzik veszélyeztetve sokan, mert jelenleg az általános iskolák megmaradásának a feltétele 480 diák, illetve 16 osztály megléte, de ennek az iskolának 20 osztályban ugyan, de csupán 253 diákja van. A tanulók nyolcvan százaléka magyar nyelven tanul itt.

A Petőfi iskola mellett már a belvárosi Sever Đurkić Á.I. és a Zdravko Gložanski Á.I. képviselői is a nyilvánosság elé álltak azért, hogy kifejezzék tiltakozásukat a két iskola esetleges összevonása miatt, mivel mindkét iskola eleget tesz a működéshez szükséges törvényes feltételeknek. Az iskola önállóságának a megmaradása érdekében tegnap a Sever Đurkić Általános Iskolában is aláírásgyűjtés kezdődött, ezt a petíciót munkanapokon 8 és 18 óra között lehet aláírni az iskolában, de a tanintézmény holnapján is lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. A Petőfi iskola megmaradásáért síkra szálló petíciót a Petőfi Sándor Általános Iskolában ugyancsak munkanapokon 8 és 18 óra között lehet aláírni, illetve az Együtt a Petőfiért Facebook-oldalon elektronikusan is meg lehet ezt tenni.

Az iskolahálózati javaslat kidolgozásával megbízott községi munkacsoport csütörtökön 13 órakor tart sajtótájékoztatót, ahogy a meghívóban írják az „Óbecse község általános iskolai és óvodai hálózatára vonatkozó határozati javaslat kapcsán”.