2024. április 26., péntek

Fáradhatatlanul a faluért

Évi közgyűlés a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület berkeiben

Megtartotta évi közgyűlését a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület. Hegybeli Mária elnök köszöntötte az egybegyűlt tagságot, a vendégeket, a baráti egyesületek képviselőit. Egyperces néma felállással tisztelegtek az elhunyt bajtársak emléke előtt. Megválasztották a munkaelnökséget, Siniša Vuković (elnök), Szklenovszki Korinna, Kovács Mihály (tagok), Kovács Géza jegyzőkönyvvezető, Király Szilárd és Kovács Katona Béla hitelesítő tagok személyében.

A közgyűlés munkaelnöksége, Hegybeli Mária tartott beszámolót (Fotó: Lennert Móger Tímea)

A közgyűlés munkaelnöksége, Hegybeli Mária tartott beszámolót (Fotó: Lennert Móger Tímea)

Hegybeli Mária elnök beszámolt a múlt év tevékenységeiről. Elmondta, elvégezték a leltárt, begyűjtötték a tűzoltójárulékot, lebonyolították a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltójárművek műszaki ellenőrzését. Részt vettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony-napi ünnepi szentmisén. Évi közgyűlést és bált is tartottak. Megünnepelték a tűzoltóság védőszentjének, Szent Flóriánnak a napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Két csapattal részt vettek a községi tűzoltó versenyen. Elvégezték a tűzoltó készülékek és a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Augusztusban részt vettek a négyesfogatos falvak baráti találkozóján, Kupuszinán. Elhárítottak, lokalizáltak egy tűzesetet. Szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony-napi búcsúban, továbbá a szüretbáli körmenet alkalmával irányították a forgalmat. Egész éven át látogatták a baráti testületek és civil szervezetek rendezvényeit, kivették részüket Zombor Város Tűzoltó Szövetség munkájából. A tavaly 115 éves fennállását ünneplő Testület elnökasszonya megköszönte a támogatást a Hektár cégnek, a Varga Farmnak, a Holló Farmnak, Zombor Városnak, a Bethlen Gábor Alapnak, továbbá minden segítőkész polgárnak, tagnak. Elmondta, hogy az idén is megtartják hagyományos programjaikat, terveik között szerepel a különböző képzéseken való részvétel. A közgyűlés a pénzügyi beszámolóból értesülhetett az Önkéntes Tűzoltó Testület anyagi helyzetéről, terveiről. Konc Ferenc az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban elmondta, mindent rendben találtak a Testület működésére vonatkozóan.

A felszólalások idején a résztvevők, a rangos vendégek, a baráti testületi tagok közreműködésével megvitatásra kerültek az aktuális problémák, fejlesztési lehetőségek.

A délelőtti gyűlést esti bál követte. A résztvevőket gazdag nyereményekből álló tombola várta és hajnalig mulathattak a Haverock Zenekar jóvoltából.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.