2024. április 26., péntek

A sikeres küzdelemért

Kishegyes község önkormányzata támogatási pályázatot írt ki a község sportegyesületei számára – A pályázat keretösszege 7 millió dinár

A sportteljesítmények szempontjából nagyon fontos, hogy a sportolók számára biztosítva legyenek a felkészülési körülmények. Kishegyes község önkormányzata évről évre anyagi támogatásban részesíti a község sportegyesületeit, hogy eredményesen tudjanak versenyezni. A múlt évben is jelentős összeget szánt az önkormányzat erre a célra – számolt be lapunknak Kovács Károly, Kishegyes polgármesterének ifjúsági ügyekkel megbízott segédje.

A kishegyesi önkormányzat edzőcipőket ajándékozott a Dombos Asztaliteniszklubnak (fotó: Lakatos János)

A kishegyesi önkormányzat edzőcipőket ajándékozott a Dombos Asztaliteniszklubnak (fotó: Lakatos János)

– A múlt évben a sporttevékenységekre kiírt pályázatunkra 15-en pályáztak. A kiírás keretösszege 7 millió dinár volt, ebből a község aktív klubjainak havi költségeit, illetve külön sportrendezvényeit támogattuk. Az önkormányzat mellett Kishegyes Község Sportszövetsége is részt vett a beérkezett pályázatok elbírálásában, valamint a szövetség számára fenntartott eszközökből támogatni tudja a sportolókat, klubokat. Az önkormányzat tavaly a labdarúgó-egyesületeket, a karateegyesületeket, a kézilabda- és kosárlabdaklubokat, az asztaliteniszklubot, a sakkegyesületet, a lovasklubot és a tekézőket támogatta – mondta el Kovács.

Tavaly a kishegyesi sportegyesületek szép eredményeket valósítottak meg, és sikerült fejlődniük is. Legkimagaslóbbak a Dombos Asztaliteniszklub eredményei – fogalmazott a polgármester segédje. Az asztaliteniszezők bejutottak a szerbiai első ligába és esélyük van bejutni a szuperligába. A klub legeredményesebb fiatal sportolója Gvozdenović Katarina, aki minden megmérettetésről dobogós helyezéssel tért haza. A sportegyesületek a falu közéletéből is kiveszik részüket, jó példa erre az Endukas Lovasklub. Tagjai évek óta látványos lovas felvonulást szerveznek az Anna-napok rendezvénysorozat alkalmából – mondta Kovács, majd arról is szólt, hogy a kishegyesi Egység Labdarúgóklub is tett előrelépéseket a múlt évben. Sikerült együttműködést kiépítenie a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiával. Ennek keretében az akadémia biztosítja az edzők munkáját, illetve az idén sportszerekkel segíti majd az Egységet.

Az önkormányzat már januárban kiírta az idei pályázatát a sporttevékenységek támogatására, és az év végéig vagy az eszközök felhasználásáig nyitva fog állni a község sportegyesületei számára – fogalmazott Kovács.

– Az idei pályázatunk keretösszege ugyancsak 7 millió dinár. A pályázási űrlapok és szükséges iratok megtalálhatók a község honlapján szerb, magyar és montenegrói nyelven. Az idén is a klubok állandó működésére és rendezvényeire adunk támogatást. Egy egyesület legfeljebb két pályázatot nyújthat be, az odaítélhető összeg pedig a pályázati feltételektől függ. Az összeg nagysága attól függ, hogy az adott klub melyik ligában játszik, hány versenyzője van, milyen az edzői háttere stb. A sportolók az idén is számíthatnak a sportszövetség támogatására – mondta el a polgármester segédje, majd hozzáfűzte, hogy ebben az évben a sportlétesítmények állapotának javítására is nagy hangsúlyt fektetnek.