2024. április 26., péntek
NBA

Joker most sem viccelt

Ismét Nikola Jokić uralta a parkettet a Denver újabb győzelme (126:110) alkalmával, az NBA vasárnap hajnali rangadóján. A nyugati második Nuggets a keleti negyedik Philadelphiát fogadta, és főleg az első félidőben bemutatott bravúros ponthullásnak köszönhetően magabiztosan verte a 76erst: a házigazda 24 perc alatt 77 pontot szórt.

A győztes csapat szerb centere – akiről immár széles körben MVP-esélyesként beszélnek – egymeccses eltiltásból jött vissza, mivel a Utah elleni vereség (114:108) alkalmával veszekedett a kispadon. A nyugati sereghajtó Phoenixet nélküle is könnyű kézzel megoldotta a Denver (132:95), ám a kőkemény Philadelphia ellen nagy szükség volt a fiatal zomborira. Nikola az első félidőben máris bizonyította, ki az úr a hazai pályán, és 20 pontot, valamint 12 lepattanót ért el. A legtöbb játékosnak ilyen számok egy teljes meccsen is kiemelkedőnek számítanak.

A folytatásban a Nuggets fokozatosan ellépett a riválistól, Nikola pedig tovább termelt. Végül 30 pontnál, 18 lepattanónál és 10 gólpassznál állt meg, az idény hetedik tripla-dupláját elkönyvelve. Árulkodó adat, hogy az NBA teljes sztárfelhozatalából idén egyedül az Oklahoma ásza, Russel Westbrook (15) és a Philadelphia irányítója, a most halványabb játékot mutató Ben Simmons (8) szállított ennél többször ilyen kimagasló teljesítményt.

Kiváló játékkal járult hozzá Nemanja Bjelica a Sacramento fontos győzelméhez (99:96). A Kings a Memphis otthonában, szinte végig vezetve diadalmaskodott, a szerb bedobó 17 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, amelyek mellé három blokkolást is bemutatott. Csapattársa, Bogdan Bogdanović az előző két mérkőzésen, a Brooklyn és a Toronto otthonában villogott. Előbbin 22 pont, 11 gólpassz, 6 lepattanó, utóbbin 16-9-8 volt a mérlege. Sajnos a Kings mindkét meccset elveszítette, és jelenleg két győzelemmel kevesebbet számlál (25/24), mint a rájátszáshelyen (8.) álló Los Angeles Clippers (27/22).