2024. április 26., péntek

Olvasó, könyv és könyvtár

Adán olvasásnépszerűsítő pályázattal ünnepelték a magyar kultúra napját

A Szarvas Gábor Könyvtár immár ötödik éve ünnepli könyvajánló pályázattal a magyar kultúra napját, amely alkalmából szerdán a könyvtárban kihirdették az Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló pályázat végeredményét a díjazott községi óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Az olvasást népszerűsítő pályázat és játék díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

Az olvasást népszerűsítő pályázat és játék díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

Emellett átadták az ajándék könyvcsomagokat a Könyvajánló könyvangyal elnevezésű olvasásnépszerűsítő játék két nyertesének, valamint ajándékkal lepték meg a 2018-ban legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt és gyermek olvasót. Az ünnepségen Barna Kolozsi Valéria könyvtárigazgató és Viszmeg Adriána könyvtárvezető köszöntötte a megjelenteket.

– Olvasásra fel! pályázatunkat ötödször, Könyvajánló könyvangyal játékunkat másodszor hirdettük meg. Sok szép alkotást küldtetek be, amihez gratulálok. Az óvónőknek és a tanárnőknek pedig szeretném megköszönni, hogy bátorítottak és ösztönöztek benneteket, hogy részt vegyetek a pályázaton – szólt Viszmeg Adriána a díjkiosztón. – A második pályázat egy játék volt, amelyben az olvasó, könyv és könyvtár együttesen alkotott egy egészet. Vállalkozó kedvű olvasók álltak a kirakatra festett angyalszárnyak elé, és így ajánlották kedvenc könyvüket másoknak. Itt két személynek kedvezett a szerencse. Felnőtt kategóriában Budai Andrea, a gyermekkategóriában Király Luca nyerte a játékot. Ők ezért egy-egy könyvcsomagot vehetnek át. Az ünnepségre meghívtuk azokat az olvasókat is, akik 2018-ban a legtöbb könyvet kölcsönözték. A felnőtt részlegről Rózsa Ildikónak gratulálhatunk, aki 93 könyvet kölcsönzött, a gyermekrészlegről pedig Kopasz Rékának, aki 89 könyvet olvasott el.

A pályázaton az óvodások meseillusztrációval vehettek részt, amelyet Barna Kolozsi Valéria könytárigazgató és Horváth Csilla könyvtáros bírálta el. Az alsós korosztály meseajánlókkal indult, amelyet a könyvtár munkatársai, Horváth Csilla, Körtvélyesi Bűn Enikő és Mészáros Hajnalka könyvtáros értékelték, akárcsak a felsős diákok könyvajánlóit. A díjazottak: óvodások – 1. díj: Basity P. Márk, 2. díj: Csipet-csapat óvoda növendékei, 3. díj: Recsó Virág; alsósok – 1. díj: Brkušanin Anna, 2. díj: Józó Viktória, 3. díj: Sípos Kata; felsősök – 1. díj: Boja Lúcia, Gordos Beáta, 2. díj: Bognár Odett, 3. díj: Nagy Leona.