2024. április 26., péntek

Sikerült visszavágni

Monaco–Partizan 68:71 (17:23, 24:15, 11:15, 16:18)

Kulcsfontosságú győzelmet aratott a Monaco otthonában a Partizan csapata, az Eurokupa Top 16 fázisának negyedik körében. A szerb csapat ezzel ötven százalékosra javította győzelmi mutatóját, és megőrizte esélyét a negyeddöntőre.

Rapszodikus mérkőzést játszott Monacóban Andrea Trinchieri csapata, hiszen az első negyedben többször tíz pont felett is volt az előnye, majd a második tíz percben teljes vezetését eltékozolta, és hátránnyal fordult a nagyszünetben (41:38). A második félidő a fekete-fehérek kemény védelméről szólt, hiszen ebben a játékrészben mindössze 27 pontot engedélyeztek a házigazdának, ezzel el is döntve a találkozót. A sors fintora azonban, hogy a két fél belgrádi meccsén a Monaco kísértetiesen hasonló eredménnyel, ám eggyel nagyobb különbséggel nyert (72:68), így a csoportkör végén történetesen pontazonosság esetén szó szerint hajszállal a hercegségiek élveznek majd előnyt.

A Partizan győztes csapatából Alex Renfroe dominált, az irányító 20 pontja mellé 6 lepattanót gyűjtött és 5 gólpasszt osztott ki.

A J kvartett másik összecsapásán az Alba hatalmas fordítás után, 21 pontos hátrányból (39:60) felállva verte Berlinben a litván Rytast (87:85), és nagy lépést tett az egyébként elvárt csoportgyőzelem felé.

Győzött és vezet a Fehérvár

Négy mérkőzésből harmadik sikerét aratta a Fehérvár csapata az Európa-kupa második fázisában. A székesfehérváriak a bolgár Balkan csapatát verték minimális különbséggel, 65:64-re, és a győzelemmel a J csoport első helyére ugrottak, két fordulóval a csoportkör vége előtt. Tekintettel arra, hogy a hátralévő két meccsből egyszer a sereghajtó Levszki ellen játszanak, nagy esélyük van a negyeddöntőre.