2024. április 26., péntek

Bajnokok között

Kisállat-kiállítás Csantavéren

Az 1960-as évek óta Kisállattenyésztők Egyesülete immár 54. alkalommal rendezte meg a hétvégén a kiállítást, amelyen elsősorban különböző galambfajtákat mutattak be az érdeklődőknek. A kiállítók Vajdaság szinte minden részéről érkeztek, és a rendezvényen összesen 428 galambot, 64 díszbaromfit, pár tucat díszmadarat és 24 nyulat láthattak a látogatók.

Benedek Miklós felvétele

Benedek Miklós felvétele

A kiállítás nagyszerű alkalmat nyújtott arra, hogy a tenyésztők találkozzanak egymással és megosszák a tapasztalataikat, illetve hogy bemutassák legújabb szerzeményeiket. A szervezők elmondása szerint az idei rendezvényen nagy hangsúlyt fektetnek a kisállattartás népszerűsítésére a gyermekek körében, így a legkisebbek díjmentesen látogathatták az eseményt.

A rendezvényen szakértő zsűri értékelte az állatokat, és azok az állatok, amelyek a maximális 100 pontból legalább 96-ot elértek, megkapták a champion minősítést. A szervezők vasárnap több mint kilencven serleget osztottak ki a résztvevők körében.

A kiállítás keretében vasárnap délelőtt börzét tartottak, amelyen a sokféle kisállat mellett különböző kellékeket, kalitkákat, etetőket, itatókat is vásárolhattak az érdeklődők.