2024. május 5., vasárnap
AUSTRALIAN OPEN

Györe és Đoković holnap indulnak

A zentai az orosz Jevgenij Donszkojjal, a belgrádi az amerikai Mitchell Krugerrel kezd

Az éjjel, közép-európai idő szerint egy órakor rajtolt Melbourneben az idény első Grand Slam-tornája, az Australian Open, amelyen nyolc szerbiai és két magyar is érdekelt az egyéni mezőnyében. Az első napon a tábla alsó ágára sorsoltak léptek pályára, holnap pedig a felső ág játékosai kezdik meg a szereplést.

Az éjjel négy szerbiai, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Viktor Troicki és Babos Tímea játszottak, holnap tehát Novak Đoković, Györe László, Filip Krajinović, Aleksandra Krunić és Fucsovics Márton meccsei lesznek műsoron.

Nálunk még meg sem virradt, Babos és a négy szerbiai fiú már be is fejezte a csatáját, holnap viszont Novak a centerpálya fő terminusában, itteni reggeli 9 órakor kezd az amerikai Mitchell Krueger ellen, Györe pedig 2.30-tól a 12-es pályán a második meccset vívja az orosz Jevgenij Donszkojjal, közvetlenül a Krunić–Dijasz női csata után. Novak Melbourneben a csúcsot jelentő hetedik serlegét célozza, Györe elsődleges vágya, hogy az argentin Leonardo Mayer ellen tavaly New Yorkban aratott győzelmét követően másodszor nyerjen meccset a nagy tornákon.

Az alsó ágon ma a legismertebbek közül Rafael Nadal, Angelique Kerber, Kevin Anderson, Sztefanosz Cicipasz, Marija Sarapova és Sloane Stephens a helyi nappali időpontban játszanak, míg az esti terminusokat például Andy Murray, Marin Čilić, Petra Kvitová és a két címvédő, Roger Federer és Caroline Wozniacki kapták.

Az Australian Opent bevezető múlt heti tornákon Petra Kvitová 26., Alex de Minaur, Tennys Sandgren és Sofia Kenin egyformán első tornagyőzelmüket ünnepelték.

SYDNEY. – A férfitorna elődöntőjében: De Minaur–Simon 6:3, 6:2, döntő: De Minaur–Seppi 7:5, 7:6, nők, elődöntő: Kvitová–Szasznovics 6:1, 6:2, döntő: Kvitová–Barty 1:6, 7:5, 7:6.

AUCKLAND. – A férfitorna döntőjében: Sandgren–Norrie 6:4, 6:2.

HOBART. – A női torna döntőjében: Kenin–Schmiedlová 6:3, 6:0.