2024. április 26., péntek
NBA

Bogdan bravúrja

Felejthetetlen mérkőzést játszott az NBA-ben Bogdan Bogdanović, a Sacramento szerb ásza.

A nyugati középmezőnyben, a rájátszás-helyezés környékén álló Kings a sérült LeBron James nélkül felálló Los Angeles Lakerst fogadta. A házigazda csak az első negyed derekáig irányította a meccset – egy pillanatban 12 ponttal vezetett (21:9), a Lakers azonban fokozatosan visszakapaszkodott, és a nagyszünetre már hat pontos előnnyel ment (67:61). A harmadik negyedben újabb 5 pontot pakolt vezetéséhez a kaliforniai gárda (95:84), és ekkor semmi sem utalt arra, hogy a Sacramento mégis megnyerheti a mérkőzést.

Bogdanović a negyedik játékrész elején 11 ponttal lépett parkettre, átlagos napja volt, ám amikor a legjobban kellett, összeszedte magát. A Sacramento az ő vezetésével a hajrára teljesen ledolgozta egy pillanatban 15 pontos lemaradását (89:104), és az utolsó perceknek fej-fej mellett mentek neki a csapatok (112:112), igaz, innen a Lakers tudott újítani. Az idegtépő végjátékban a Kings 3,4 másodperccel a vége előtt, 116:114-es Lakers-vezetésnél jöhetett. A hazaiak másik szerbje, Nemanja Bjelica passzolta be a labdát Bogdanovićnak, aki középre futva, bő kilenc méterről, a 216 centiméter magas, blokkoló Tyson Chandler felett eldobta a labdát, amely a dudaszó pillanatában hullott be.

A meccs hőse, Bogdan az utolsó negyedet 12 ponttal, a mérkőzést 23-mal fejezte be, a tökéletes szerb napot Bjelica 18 pontja és 6 lepattanója tette teljessé.