2024. április 26., péntek

Ajándék a kis gazdálkodóknak

Magyarkanizsán százötvenöt csomagot osztott ki a Télapó

A magyarkanizsai városházán tegnap az Agrárunió szervezésében, a helyi önkormányzat támogatásával százötvenöt csomagot osztott ki a Télapó a mezőgazdasági termelők gyermekei számára.

A csomagosztást gazdag szórakoztató műsor előzte meg (Puskás Károly felvétele)

A csomagosztást gazdag szórakoztató műsor előzte meg (Puskás Károly felvétele)

A csomagosztást gazdag szórakoztató műsor, valamint több ünnepi beszéd is megelőzte, majd a legkisebbek lelkesen vehették kezükbe a szép nagy zacskókba rejtett ajándékokat.

Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai községi tanács mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott tagja elmondta, hogy az idei már a nyolcadik alkalom, amikor megrendezik a hagyományos Télapó-várást.

– Nagy öröm számunkra, hogy Magyarkanizsa község önkormányzata is a rendezvény mögé tud állni háttértámogatóként, ugyanis az Agráruniót mint szervezetet már több éve támogatjuk, így mindig sikerül elkülöníteniük egy akkora összeget, amely lehetővé teszi számukra, hogy a mezőgazdasági termelők gyermekeit is megajándékozzák.

Huzsvár Ervin kitért arra is, hogy az Agrárunióval, akárcsak a községbeli mezőgazdasági termelőkkel, igen kiváló együttműködést folytatnak.

– Az Agrárunió falugazdász-szolgálatával teljes mértékben elégedettek vagyunk, ugyanis minden olyan igényt ki tudnak elégíteni, amit a mezőgazdasági termelők támasztanak feléjük. A termelőkkel pedig közösen szoktuk meghatározni azokat a programokat, amelyeket a mezőgazdasági fejlesztési alap keretein belül támogatni tudunk – emelte ki a községi tanács mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott tagja.

A csomagosztásról a százötvenöt gyermek és szüleik tele kézzel térhettek haza, és nem mellékesen óriási élménnyel, amelyet a nekik készített zenés műsor nyújtott számukra.