2024. április 26., péntek
MAGYARKANIZSAI GYÖNGYSZEMEINK ÓVODA

December puttonya

Versmondó találkozót szerveztek a magyarkanizsai Gyöngyszemeink óvodában a község legkisebbjeinek részvételével.

A cél az volt, hogy a most első alkalommal megtartott eseménnyel is az anyanyelvápolást helyezzék előtérbe, továbbá, hogy felismerjék, és még több figyelemmel forduljanak a tehetséges gyermekek felé. A községi pedagógusegyesület és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény munkatársai karöltve azt mondták, hogy a találkozó bekapcsolja mindazokat a kicsiket, akik a beszédkészség terén kimagaslóan tehetségesek, a szép kifejezések, a költői képek elmondásában is jól artikulálnak, a nyelvművelésben a kortársaikhoz viszonyítva kimagaslóak.

Vajda Attila, az egyesület elnöke elmondta, hogy több éve tervezik már egy ilyen esemény létrehozását.

– Először az iskoláinkban tartottuk meg az Ezer esztendő című szemlét, majd a szerb anyanyelvű gyerekeket is bekapcsoltuk, most pedig az ovisokon a sor! Szemmel láthatóan nagyon élvezik a gyerekek, és el is értük a célunkat, mert a község minden óvodájából érkeztek résztvevők – mondta az elnök.

A tizenkét óvodás jelenlétét az igazgatónő, Veselinov Ibolya is örömmel nyugtázta, és hangot adott abbéli reményének is, hogy hagyományt teremtenek ezzel a rendezvénnyel, melyben nem hirdettek helyezetteket, csak a nyereménykönyvek nagysága mutatta az elismerést.

– Célunk az, hogy még jobban beleneveljük a gyermekekbe a vers szeretetét, amely már egyébként is megvan, hiszen óvónőink mind kivétel nélkül példaértékűen dolgoznak ezen – mondta az igazgatónő, aki maga is egykor óvónőként dolgozott, és soha nem tudja véka alá rejteni a kicsik iránti odaadó szeretetét, a lényéből is árad, ami bizonyítja, a községben jó óvodásnak lenni!