2024. április 26., péntek
ADORJÁN

Állják a sarat a fiatalok

Az egyre fogyatkozó, mindössze 850 lakosú Tisza-parti kis falu, Adorján labdarúgásának az idén is folytatódott a jó sorozata. Az 1952-ben alakult csapat a mögöttünk hagyott idényt a Vajdasági Liga északi csoportjának ötödik helyén zárta, s az egyesület történetében a második hely volt a legjobb eredmény.

A Tisza az idény nyáron is nagy ambíciókkal készült sorozatban hatodik vajdasági ligás idényére, annak ellenére, hogy a nyári szünetben sok változás történt a klubban. Szokatlanul sok, szinte egy csapatra való tapasztalt játékos hagyta el Adorjánt, olyanok, akik a kezdőcsapat oszlopos tagjainak számítottak. A távozók helyére a vezetőség igyekezett megfelelő pótlást találni, ami részben sikerült is, hiszen hat tapasztalatlan, fiatal játékos érkezett a klubhoz. A Tisza-parti csapat irányítását Slobodan Jokanović edzőre bízták, az ő munkájának köszönhetően a fiatalok lassan összeszoktak, és beépültek a csapatba.

Az együttes őszi teljesítménye szokatlanul hullámzó volt. Kitűnően kezdték a bajnoki idényt, az 5. forduló után azonban válságba került a főleg fiatalokból álló gárda, amikor váratlanul kikaptak Hódságon, ezt követően otthon a Tavankut és a Bajsa ellen is betliztek. Ezek a kisiklások 6-7 pontjába kerültek a csapatnak, ha ezeket nem hullajtják el, dobogós helyen zárhattak volna.

Az adorjáni csapat 24 ponttal, 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, 27:19-es gólkülönbséggel fejezte be az őszi szezont. A csapat góllövőlistáját Dragan Šicar vezeti 8 találattal, őt követi Nenad Todorović 6, Borsos Márk 3, Miodrag Mandić, ThaqiAndi és Csanádi István 2-2 találattal, Nemanja Lazić, Goran Živković, Momčilo Arežina és Ognjen Đuranović pedig 1-1 gólt ért el.