2024. április 26., péntek
HÍD-TALÁLKOZÓ

Humor és tenger

A Híd irodalmi, művészeti, társadalomtudományi folyóirat szerkesztősége pénteken tartotta meg hagyományos évzáró rendezvényét a Híd-találkozót. A Forum házban megtartott esemény elején Patócs László, a Híd főszerkesztője köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertette a folyóirat idei tevékenységét, illetve a legfrissebb lapszám tartalmát.

Bíró Tímea és Ladik Katalin (Benedek Miklós felvétele)

Bíró Tímea és Ladik Katalin (Benedek Miklós felvétele)

Ezt követően került sor a folyóirat fiatal alkotóknak szentelt számainak bemutatójára, amelynek keretein belül a lapszámok szerkesztői, Bíró Tímea és Ternovácz Dániel ismertették azokat, illetve beszélgettek a jelen lévő szerzőkkel. A 35 év alatti alkotók közül ezúttal Komáromi Dóra, Oláh K. Tamás, Benedek Miklós, Döme Szabolcs, Papp Katalin és Puskás Dániel volt jelen, akik fel is olvastak az augusztusi, illetve a szeptemberi Hídban megjelent írásaikból.

A fiatalok bemutatkozása után Böndör Pál megjelenés előtt álló, önéletrajzi elemekből is táplálkozó kötetéről volt szó a szerző, valamint a könyv szerkesztője, Berényi Emőke tolmácsolásában. A beszélgetésen keresztül bepillantást nyerhettünk Böndör műhelytitkaiba, de szó esett humorról, lottófőnyereményről illetve elismertségről is.

A találkozó utolsó programpontja Ladik Katalin és Bíró Tímea beszélgetése volt. A számos díjjal kitüntetett Ladik Katalin mesélt a pályakezdéséről, arról, hogy milyen volt a női költők helyzete az 1960-as, 1970-es években , Magyarországra költözéséről, a tárgyak iránti vonzalmáról. Mindezek mellett szó esett performanszokról, hangköltészetről, tengerről, szabadságról.