2024. április 26., péntek

Jótékonykodás és közösségkovácsolás

A hétvégén Adán nagy sikerű adventi jótékonysági koncertet adott Fehér Nóra énekesnő

Egy angyal mindent lát címmel tartott adventi jótékonysági koncertet szombat este az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő a Szarvas Gábor Könyvtár támogatásával. Az énekesnő az est bevételét a magyar népi kultúra megőrzésével foglalkozó moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek ajánlotta fel.

A harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági koncerten ismét elbűvölte az adai közönséget Fehér Nóra, a Kormorán és a Madrass együttes énekesnője, a Komáromi Magyar Lovas Színház és a Győri Nemzeti Színház színésznője, aki Bányoczky Nóra színész-énekes vendégével hangulatos és szórakoztató pillanatokat szerzett a közönségnek. A két énekesnő musicalrészleteket, filmslágereket, Kormorán-szerzeményeket, adventi és karácsonyi dalokat adott elő az esten, amelynek végén felléptek a Csobolyó ME néptáncosai is. A telt házas koncert után Fehér Nóra énekesnő lapunknak elmondta, hogy harmadik alkalommal sikerült megtartania Adán az adventi jótékonysági rendezvényt, amelynek ötlete néhány évvel ezelőtt a novemberi könyvtárnapok alkalmával született meg.

– Együtt találtuk ki, hogy mi lenne, ha minden évben szerveznénk egy ilyen koncertet, amely nem feltétlenül a könyvtárnapokhoz, hanem az adventhez, a karácsonyhoz kötődne. Nem akartuk, hogy a koncert belépős legyen, vagy teljesen ingyenes, hiszen természetesen a terem, a hangosítás és a díszítés is felajánlás, hanem arra gondoltunk, hogy tegyünk valami jót az adventi időszakban. Támogassunk olyan helyi egyesületeket, intézményeket vagy családokat, amelyek erre rászorulnak. Ez a cél, és továbbra is ez marad. Én bízom benne, hogy az adventi jótékonysági koncert hagyománnyá válhat, és még sok éven át folytatódhat. Vannak ugyanis még olyan helyi intézmények, szervezetek vagy családok, amelyeknek szükségük van arra, hogy segítsünk nekik. Nagyon fontos számomra az is, hogy a rendezvény bizonyos mértékben közösségkovácsoló lehet, mivel mindannyian egy adott célért teszünk valamit. Ez szerintem nagyon fontos egy ilyen kis községben, ahonnan egyre többen mennek el, viszont akik itt maradnak, azoknak is kell valami fogódzó, hogy igenis jó itt lenni. Ha ehhez egy picit hozzájárul az adventi jótékonysági koncert is, akkor én már nagyon boldog vagyok – közölte Fehér Nóra, majd hozzátette, nagyon fontos volt számára, hogy segíthettek a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek, hiszen egykor neki is onnan indult a karrierje.

– Hat-hét éves koromban a Csobolyó Művelődési Egyesületbe jártam énekelni, a Kispacsirta leánykórus tagjaként. Ada községben több művelődési egyesület működik, viszont a Csobolyóról az utóbbi években keveset hallottunk. Mindenki küszködik különféle problémákkal, ők is, ezért úgy éreztem, hogy talán most nagyobb szükségük lehet erre a támogatásra. Az idei koncert más volt, mint az eddigiek, mivel egy vidámabb cél érdekében tartottuk meg. Az egyesület számára 50 000 dinár, 20 000 forint és 10 euró adomány gyűlt össze. Mindenkinek szeretném megköszönni ezúton is, hogy segített, és amit rá tudott szánni, azt beledobta a dobozba – mondta el a Kormorán és a Madrass együttes moholi születésű énekesnője, akinek ma is rendkívül fontosak a gyökerei, olyannyira, hogy azt tervezi, párjával együtt hazatér szülőfalujába, amely nemcsak az otthont, hanem a megnyugvást is jelenti számára, és itthon alapít családot, ezáltal is megkísérelve példát mutatni a fiataloknak.