2024. április 26., péntek

Motorra, Mikulások!

Zenta község óvodáiban jártak a Zyntharew Motorosklub tagjai

A zentai Zyntharew Motorosklub idén is megszervezte a Motoros Mikulás elnevezésű programját.

A mocis Mikulás és krampuszai a Hófehérke óvoda Pitypang épülete előtt (Szögi Csaba felvétele)

A mocis Mikulás és krampuszai a Hófehérke óvoda Pitypang épülete előtt (Szögi Csaba felvétele)

A klub tagjai ilyenkor mind motorra pattannak, és végiglátogatják a környező óvodákat, édességet osztogatva a gyerekeknek. Szerdán a Bánságban tettek egy nagyobb kört a következő útvonalon: Padé, Hódegyháza, Tiszaszentmiklós, Csóka, Feketetó és Szanád. Csütörtökön pedig Zenta község óvodáiban, Zentán és a falvakban örvendeztették meg a kicsiket.

Gábor Attila, a klub titkára elmondta, amellett, hogy örömöt szerezzenek a gyerekeknek, a fő céljuk az, hogy a motorosokkal kapcsolatos negatív előítéleteket még csírájában kigyomlálják. Elmondása szerint nagy élmény ez az ovisoknak, akik számára nem is annyira az édesség a lényeg, hanem a motoros Mikulások felvonulása. Ezúton is köszönik a lelkiismeretes óvó néniknek, hogy már napokkal, hetekkel előbb felkészítik a gyerekeket az eseményre, így azok majd kiugranak a bőrükből, úgy várják a motorosokat, és amikor odaérnek, rendszerint versekkel, énekszóval köszöntik őket az óvoda épülete előtt.

A korábbi években az MC Zyntharew önerőből finanszírozta a programot, idén a zentai önkormányzat is támogatta a megmozdulást.