Ünnep Szajánon

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte az Ady Endre Művelődési Egyesület

Sz.N.

2018. december 3., 07:38 >> 2018. december 3., 20:55

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Méltón ünnepelték meg az Ady Endre Művelődési Egyesület fennállásának 70. évfordulóját, hiszen sokszínű és színvonalas műsor várta a szajáni Művelődési Otthonba ellátogató vendégeket. E jubiláris műsor alkalmából az egyesületi tagok műsorszámai mellett vendégelőadók is jelen voltak. Jöttek Árpádhalomról, mely település Szaján testvértelepülése, Orciból a Hajdina Kulturális és Szabadidős Egyesület néptánccsoportja, és Bácsgyulafalváról is érkeztek, akikkel évek óta kialakult az a fajta kapcsolat, hogy jeles ünnepekkor kölcsönösen elmennek egymás rendezvényeire.

A Pipacs néptánccsoport első fellépése somogyi táncokkal (Szabó Nóra felvétele)

A Pipacs néptánccsoport első fellépése somogyi táncokkal (Szabó Nóra felvétele)

– Ha valamilyen rendezvényt szervezünk, szerencsére mindig telt ház van. A fiatalok is segítőkészek, aminek nagyon örülünk. Két tánccsoportunk van, és ők mindig mindenbe bevonhatóak, érdeklődőek, semmit nem éreznek tehernek. Ez manapság nagy kincs, hiszen sokszor nem annyira nyitott a fiatalság, de ez a szajáni közösségre szerencsére nem mondható el, itt mindenki tenni akar. A néptáncon kívül a drámai csoportunk is nagyon erős. Már hat éve mindig ott vagyunk a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján, a Szemlén is. Egyik évben még házigazdái is voltunk, ami szintén azt mutatja, hogy motivált, tenni akaró közösségről beszélünk – mondta Benyócki Sára, az Ady Endre Művelődési Egyesület elnök asszonya.

A környék legkülönlegesebb müvelődési háza a szajániaké (Szabó Nóra felvétele)

A környék legkülönlegesebb müvelődési háza a szajániaké (Szabó Nóra felvétele)

Hetven év hosszú idő. Kellően hosszú ahhoz, hogy megmutatkozzon egy közösség aktivitása, kooperatív munkája, ami a szajáni közösségen látszik. E kitartó munka gyümölcsét szerették volna ünnepi keretek között még szebbé tenni, remélve a sikeres folytatást.

A rendezvényre a helyi és a vendégelőadókon kívül a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség képviseletében Tápai Róbert elismerő oklevelet nyújtott át az elnök asszonynak az elmúlt évtizedek kemény munkájáért, illetve Tóth Zoltán, a helyi közösség elnöke is kifejezte büszkeségét az egyesület iránt. A dicsérő szavak és ajándékok természetesen a vendég előadóktól sem maradtak el, akik szintén elismerésüket fejezték ki a szajáni kulturális munkába fektetett energiáért.

A színes műsor mellett a vendégek fotókiállítást tekinthettek meg a Művelődési Otthon előterében, amelyen a néptánccsoportok és a drámacsoport legszebb pillanatait örökítették meg, emellett táborok, aratóünnepek és számos fellépés pillanataival is meg lehetett ismerkedni a képeken keresztül.

A műsor után vacsora várta a vendégeket a Vadászotthonban.

A rendezvényt támogatta a szajáni helyi közösség és a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége