2024. május 5., vasárnap

Újvidék az idő szőttesében

Dávid Csilla fotókiállítása a hónap végéig látogatható

Hétfőn nyílt meg az Egység kiállítótermében Dávid Csilla kolléganőnk fotótárlata, Újvidék az idő szőttesében cím alatt.

Csilla régi, még fekete-fehér előhívási technikával készült fotók mellett párhuzamosan állítja ki azokat a fényképeket, amelyeket mostanság készített, ugyanabból a fotósszögből. – A fotók megmentik fontos pillanatainkat a feledéstől, olyanok élvezhetik majd őket, akiknek emlékeiben e pillanatok már nincsenek jelen. Átfésültem a Magyar Szó fotóarchívumát, felbecsülhetetlen értékű fotókra bukkantam, ezeket szeretném megosztani mindenkivel – magyarázta a szerző. 

Mindannyian szeretjük városunkat, és szemtanúi vagyunk a megállíthatatlan változásoknak. Fotózással megörökíthetjük a változások előtti pillanatokat, a fotó a feledésbe merülés legbiztosabb ellenszere – üzeni a szerző, aki szeret „eltévedni” a város utcáin, megrekedni az időben, és meséket hallgatni azokról, akik egyszer, valamikor régen ugyanazokban az utcákban álltak, amelyekben most ő áll.

Korabeli, mindannyiunkat érintő, megörökített pillanatok városunk és közösségünk életéből, az érdekes, Újvidék iránt nosztalgiás érzelmeket ébresztő tárlat a hónap végéig megtekinthető.