2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Sikertelen forduló

A magyar csapatok közül a Szolnok és a Ferencváros is vereséget szenvedett a férfi vízilabda BL 3. fordulójában, előbbi a Jug otthonában kapott ki 8:7-re, utóbbit pedig Olaszországban a Pro Recco győzte le 9:6-ra.

A győzelemhez közelebb Živko Gocić együttese állt, amely Dubrovnikban gyenge első negyedet produkált, a folytatásban viszont felébredt, s a nagyszünetben már 4:4 állt a táblán. A védelem a térfélcserét követően is hihetetlen munkát végzett, sorozatos emberhátrányokat védekezett ki az egyébként igencsak lejtő horvát medencében, s a harmadik negyed közepén Andrija Prlainović találatával a vezetést is sikerült átvenni. Hiába egyenlített rendre a Jug, a Szolnok mindig góllal válaszolt. 7:6-os Tisza-parti vezetéssel indult a zárónegyed, de Papanasztasziu hamar egyenlített. A folytatásban mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség, felettébb kemény ütközet zajlott a medencében, Kobeščak együttese érezhetően otthon játszott. Merkolov 2:22-vel a vége előtt belőtt egy emberelőnyt, a horvátok hosszú idő után átvették a vezetést. Az utolsó percben a Jug újabb fórt kapott, Nagy Viktor viszont hárított, a döntetlenért támadhatott a Szolnok, ítélet azonban nem született, így a hazaiak egy góllal nyertek.

A Ferencváros a szintén százszázalékos Pro Recco otthonába látogatott, a zöld-fehérek azonban három alapemberük, Varga Dénes, Slobodan Nikić és Stefan Mitrović nélkül utaztak Olaszországba. A Fradi ennek ellenére is jól kezdett, az első félidő során nem bírtak egymással a csapatok (3:3). A nagyszünet után némileg összeszedte magát a hazai csapat, Alessandro Velotto talált be fórból, majd Filip Filipović ejtett távolról. Ratko Rudić alakulata ugyan mindent megtett, a magyar együttes csak nem akart leszakadni, a negyedet Jansik Szilárd második gólja és Vogel Soma hatalmas védése zárta (6:5). Az utolsó etap rögtön hazai találattal indult, ami megadta az alaphangot a folytatáshoz, az olaszok innentől nem ismertek kegyelmet. Echenique góljára Vámos Márton még válaszolni tudott, Aicardi és Ivović találata azonban eldöntötte a mérkőzést.

A Crvena zvezda újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Bresciától kapott ki 7:2-re.

Az OSC együttese az Eurokupa negyeddöntőjének első meccsén 9:9-et játszott a spanyol Terrassa otthonában, így a négy közé jutás a december 5-ei visszavágón dől majd el.