2024. április 26., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Szerbia feljutott a B osztályba!

Ljajić a negyedik gólnál emelte át Šetkust (Fotó: Beta/AP)

Ljajić a negyedik gólnál emelte át Šetkust (Fotó: Beta/AP)

Pocsék első félidő után Szerbia bedarálta ellenfelét a Nemzetek Ligája csoportkörének C osztályában, ezzel első helyen zárt a kvartettben, és feljutott a B osztályba. Az eseménytelen első játékrészt követően a szünetben Mladen Krstajić rendbe tette a fejeket, hiszen Románia ekkor már vezetett Montenegró ellen. Alighogy az észt játékvezető másodszor is elindította óráját, Žulpa fejelt saját kapujába, az 58. percben pedig már valóban szerb játékos juttatta a labdát a litvánok hálójába. A vendégek végig mellékszerepet játszottak Belgrádban, Petraviciusnak köszönhetően egy rövid időre azonban újra kiélezetté tették a találkozót. Bő egyórányi játék után Prijović és Ljajić intézték el a három pont és a feljutás kérdését. A Sasok szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a meccsről. „A legfontosabb az, hogy a Nemzetek Ligájának hála az Eb-selejtező mellett még egy lehetőségünk lesz kijutni a 2020-as kontinensviadalra. A meccs egyébként nem volt könnyű, rossz volt a pálya minősége, de a második félidőben kockáztattunk, és amint betaláltunk, könnyebb dolgunk volt” – mondta Krstajić.

Mindezzel az is eldőlt, hogy Szerbia a harmadik kalapba került a selejtezők beosztásánál, így kedvezőbb helyzetből várhatja a sorsolást.

Belgrád: Szerbia–Litvánia 4:1 (0:0)

Partizan Stadion, 3000 néző, vezette: Kristo Tohver (észt). Gólszerzők: Žulpa (öngól) az 51., Mitrović az 58., Prijović a 71., Ljajić a 74., illetve Petravicius a 64. percben.

Szerbia: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić – Maksimović, Lukić (Fejsa, 77.) – Živković, Ljajić (Aleksić, 82.), Gaćinović (Prijović, 46.) – Mitrović. Szövetségi kapitány: Mladen Krstajić.

Litvánia: Šetkus – Baravykas, Girdvainis, Janusevskis, Slavickas – Žulpa (Jankauskas, 86.), Petravicius, Sirgėdas, Vorobjovas (Matulevičius, 69.), Kazlauskas (Šernas, 59.) – Černych. Szövetségikapitány: Edagaras Jankauskas.