2024. április 16., kedd

London is elesett

Surján hozta a kötelezőt (Ótos András felvétele)

Surján hozta a kötelezőt (Ótos András felvétele)

Miután májusban Aleksandar Karakaševićék hazai pályán 3:0-ra verték Angliát az Eb-selejtezők első fázisában, ezúttal a szigetországban kellett bevenni a londoni erődöt. A meccset Ivor Katić kezdte, ám Tom Jarvis nagy falatnak bizonyult. A folytatásban Pető Zsolt lépett asztalhoz, aki hátrányból fordított Drinkhall ellen. Szintén ötszettes horrort játszott Karakašević Samuel Walkerrel, ám végül ő került ki győztesen a csatából. A mérkőzést Pető zárta le, ezzel pedig garantálta Szerbiának az első helyet a csoportban. December 4-én így már tét nélkül állhat ki a válogatott Bosznia-Hercegovina ellen.

Egyre közelebb kerül a nantes-i csapat-Európa-bajnoksághoz a női válogatott is, hiszen hazai pályán 3:0-ra verték Bulgáriát. A Nišben rendezett tusán Surján Szabina és Izabela Lupulescu is simán hozta a kötelezőt, egyedül Makszuti Anetta szenvedett meg Hristona Kalinával, ám végül ő is nyerni tudott.

A magyar női válogatott Csehországot verte 3:1-re, miután Póta Georgina két, Pergel Szandra egy meccset nyert. Magyarország 7 ponttal zárt az élen, a csoportban hátralévő Csehország–Spanyolország összecsapás már nem befolyásolja a magyar csapat sorsát.

Az Eb utolsó szakaszát 2019 szeptemberében rendezik majd Franciaországban.