2024. május 10., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Otthon összejött a javítás

Magabiztosan, kilenc góllal (36:27) győzött a Veszprém a svéd Kristianstad ellen az A csoport 8. fordulójában. A sereghajtó skandinávok az előző körben meglepetésre három góllal verték a magyarokat, ezért fontos volt, hogy hazai parketten javítson a Veszprém. Ahogy a spanyol David Davis edző is rámutatott a meccs után, tanítványai lényegesen jobban játszottak, mint Svédországban, s ennek meg is lett az eredménye.

Hatalmasat küzdött, de végül csak döntetlent ért el a Szeged a dán Skjern ellen (33:33). A dél-alföldiek az előző fordulóban Dániában verték a riválist, ám a Skjern Magyarországon jobb játékot húzott elő, és a meccs nagy részében vezetve, végül pontot szerzett. A Szeged így is biztos második a favorit PSG mögött a csoportban.

A nőknél a várakozásoknak megfelelően hibátlan mérleggel nyerte meg a C csoportot a Győr csapata. Görbicz Anitáék az utolsó fordulóban ismét erődemonstrációt tartottak a horvát Podravka ellen. A koprivnicai lányok 20 ponttal kaptak ki (37:17), és kiestek a BL-ből.

A Ferencváros kikapott a norvég Kristiansand otthonában (35:27), de csoportharmadikként továbbjutott.

NŐI I. LIGA, ÉSZAK

Torontálvásárhely: Spartacus–Halász József 25:20 (14:10)

A Moša Pijade ÁI sportcsarnoka, 200 néző, vezette: Petrović (Alibunár), Mitanovski (Ferenchalom).

Spartacus: Milosavljević, Horti 1, Marinković, Gorčić 8, Ristić 4, Kovács, Milićev 2, Fekete 5, Szűcs, Pandurović, Pataki, Petrović, Nagy, Szolnoki 3, Kerekes 1, Đuričkov 1.

Halász József: Zaj 2, Dudić, Fajka 2, Mrkšić 1, Király 4, Aksin 4, Vučetić, Vacsik, Surányi 1, Kovács 6, Zombori.

Az adaiaknak egy jó sorozatuk szakadt meg Torontálvásárhelyen, s bár a mérkőzés elején még vezettek, a 11. percben fordítottak a hazaiak, és előnyüket a mérkőzés végéig meg is tartották.

A 9. forduló többi eredménye: Laki–Jadran 23:23, Mokrin–Proleter 23:17, Radnički–Temerin 31:25, Kikinda–Ravangrad 29:18, Mladost–Dolovo 39:30. Az élcsoport: Kikinda 18, Spartacus 14, Halász József 12 pont stb.