2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Sima szerb és magyar győzelem

Mind a szerb, mind a magyar férfivízilabda-válogatott könnyedén győzött a világliga európai selejtezőkörének második fordulójában, előbbi a románokat győzte le 13:6 arányban, utóbbi pedig Oroszországban nyert 15:8-ra.

A román játékerőt ismerve Dejan Savić ezúttal inkább a fiataloknak adott játéklehetőséget, akik meghálálták a bizalmat, Filip Filipović vezérletével egyedül a harmadik játékrészben nyújtottak valamivel gyengébb teljesítményt, a magabiztos győzelem ennek ellenére sem forgott veszélyben. A várakozásainknak megfelelően alakult a mérkőzés, a kevésbé tapasztalt játékosaink számára nagyon hasznos volt ez a találkozó. Most játszottunk először együtt ebben a felállításban, össze kell csiszolódnunk. Apróbb hibáink akadtak, de semmi kirívó, amin ne lehetne javítani a továbbiakban. Elégedett vagyok, a legfontosabb pedig, hogy mindenki sérülés nélkül megúszta a meccset, és folytathatjuk a munkát” – értékelt a meccset követően Filipović.

A magyar gárdának hasonlóan könnyű dolga volt az oroszok ellen, a nagyszünetre el is dőlt a mérkőzés. Märcz Tamás nehezebb meccsre számított, elégedetten nyilatkozott: „Ahhoz, hogy ilyen arányban győzzünk, egyértelműen nagyon jól kellett játszanunk. A folyamatosan fejlődő, egyre erősödő orosz válogatott ellen ezúttal elöl és hátul szinte minden működött, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Masszív volt a védelem, nagyon jó a kapusteljesítmény, és kiváló a helyzetkihasználásunk. Energikusan játszott a csapat, motivált játékosokat láttam a vízben.”

Mint ismeretes, a világliga európai selejtezője idén Európa-kupa-kvalifikáció is, ráadásul egy esetleges végső világliga-győzelem tokiói kvótát is ér, így a sorozat kiemelten fontos szerepet kapott minden együttesnél. A következő fordulóra december 11-én kerül sor, Szerbia Horvátországgal, míg Magyarország Máltával találkozik majd.