2024. április 26., péntek

Novak Isnert verte, Zverev kétszer fordította meg

Novak Đoković két szettben, 6:4, 6:3 arányban verte az  amerikai John Isnert a londoni évzáró mestertornán. A következő körben Alexander Zverevvel játszik, míg Isner Čilićtyel találkozik.

A mezőny legfiatalabbja, a német Alexander Zverev győzelemmel kezdett pályafutása második évzáró tornáján. Zverev tegnap mindkét játszmában hátrányban volt a horvát Marin Čilić ellen, akinek az első játszmában labdája volt az 5:1-es vezetésre, később pedig két esetben is tévésen ítélte meg a bírói hibát, és nem kérte a video-ellenőrzést, amikor megnyerhette volna a pontot.

A második londoni meccsen nem jött be a papírforma. A kimondott esélyesnek tartott Roger Federer két játszmában kapott ki a japán Kej Nisikoritól, ami azt jelenti, hogy a Hewitt csoportban bármi történhet. Világosabb lesz a kép a mai 2. forduló után, amelyben előbb 15 órakor a vasárnapi győztesek, Kevin Anderson és Nisikori csapnak össze, 21 órakor pedig élet-halál harc következik, hisz a Federer–Thiem találkozó vesztese csaknem biztosan lemondhat az elődöntőről.

Federer és Nisikori párbaja szoros küzdelemnek indult, amelyben az adogatók magabiztosak voltak, bár úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, hogy Roger mikor nyeri el a japán adogatását. A legjobb alkalma erre 6:5-ös vezetésnél adódott, 30:0-ra el is húzott, Nisikori azonban elhárította a veszélyt, a rövidítésben pedig 6:1-re is vezetett. A második játszmában a svájci azonnal breakelt, ami a fordulatot vetítette előre, de a remény nagyon rövid ideig tartott, hisz a japán azonnal ledolgozta a hátrányt, majd Federer sok önhibáját kamatoztatva 3:2-nél újra felülkerekedett, és Roger ekkor már képtelen volt visszatérni a meccsbe. Alárendeltségét igazolja, hogy sportszerűtlen volt, és a bírói intést is kiérdemelte.

Két magyar játékos is sikerrel, egy pedig szerencsével vette a kisebb tornák selejtezőjét. Piros Zsombor az indiai Bangalore challenger tornáján, Gálfi Dalma pedig a houstoni ITF-tornán jutott táblára, ugyanott Jani Réka szerencsés vesztesként folytathatja, így mindhármuknak alkalma adódik, hogy az idény hajrájában javítsák ranglistahelyezésüket.