2024. április 26., péntek

A plusz összekötő kapocs

Újabb különleges vendégei voltak a Példakép(p) című beszélgetős műsornak

A BeeHome Közösségi Ház eddig mindig jó döntést hozott, ami a Példakép(p) című beszélgetős műsort illeti, hiszen különleges személyek voltak a meghívott vendégek. Ez most sem történt másként, hiszen pénteken is érdekes beszélgetésnek lehettek részesei az oda látogatók. A műsor vendégei Fehér Nóra énekesnő, színésznő volt, illetve párja, Babos Alpár értékesítési menedzser.

Szó volt kitartó munkáról, annak gyümölcséről a karrierről, arról, hogyan találják fel magukat a budapesti forgatagban és hogyan élik meg az ottani hétköznapokat.

A ambiciózus fiatalok jelenleg szakmai kiteljesedésük szakaszában tartanak, élvezik és inspirálónak tartják munkájukat, szeretik azt, amit csinálnak. A moholi születésű Nóra elmesélte, hogy a Zentai Gimnáziumban való tanulmányai után Szegeden tanult tovább, ahol hamar felfigyeltek a tehetségére, így a felkérés, miszerint legyen a Kormorán zenekar énekesnője, hamar érkezett. Nagy felelősségnek érezte, hogy egy ilyen nagy múltra visszatekintő együttes énekesnője legyen, de belevágott, és a visszajelzések mind arról tanúskodnak, hogy jó döntést hozott.

A tehetséges énekesnő sorra kapta a felkéréseket, így mára elmondhatja, hogy a Kormorán együttes mellett 2016 óta a Madrass együttes énekesnője is, ami a Kormoránhoz hasonlóan folk-rock zenei stílusban dolgozik. Emellett a Komáromi Magyar Lovasszínház és a Győri Nemzeti Színház több előadásában is láthatta a közönség, februárban pedig a Szegedi Nemzeti Színházban is fog szerepelni.

– Tekintve, hogy egyre több színházi felkérésem is van, fontosnak tartottam, hogy ezen a fronton is képezzem magam. Jelenleg a Thália Tanodában másodéves vagyok, szóval a közeli tervek között elsősorban most ez szerepel, hogy elvégezzem, így a színészi oldalamat is jobban megmutathatom. Igazából annak is nagyon örülnék, ha a szegedi munkák megszaporodnának, mert párommal a jövőnket Moholon képzeljük el, nem Budapesten – mondta Nóra, aki párjával együtt a határon túli magyarok táborát erősíti, hiszen Nóra vajdasági, Alpár pedig erdélyi származású.

E plusz közös kapocs adta a lehetőséget, hogy a beszélgetésnek kardinális részét képezte, hogy jelenlegi, budapesti életüket hogyan élik meg határon túliként. A rátermett fiatal pár egyetértett abban, miszerint a közeg adta más mentalitás és értékrend érződik a budapestiekben, ami hol pozitív, hol negatív. Ettől függetlenül nagyon jól élik meg a hétköznapokat, jól érzik magukat, de jövőjüket mégsem ott, hanem Vajdaságban, pontosabban Moholon képzelik el, ahol már a későbbi családalapítást is tervezik.

A beszélgetős műsort az is színesítette, hogy Nóra egy moholi népdalcsokorral is kedveskedett a közönségnek, a műsor végén pedig Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere ajándékkal köszönte meg az estét a művésznőnek.

A zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című nyilvános beszélgetéssorozata az Adai Színtársulat Kulturális Egyesület, az Intellektus Civil Szervezet és a TM-People International Kft. szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Zenta Község Önkormányzata és Zenta Község Ifjúsági Tanácsa támogatásával valósul meg.