2024. április 26., péntek
SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Tetőtérben a gyerekszobák

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

A kisfiú szobája

A kisfiú szobája

A kislány szobája

A kislány szobája

Ez a szoba még várja a lakóját

Ez a szoba még várja a lakóját

Gyerekfürdőszoba

Gyerekfürdőszoba

A korábban bemutatott lakás tetőterét ismertetem ez alkalommal.

Amikor a megbízóimmal először találkoztam, még csak az alaprajz volt kész, mégpedig csak földszinti ház alaprajza. A tetőtér padlásként funkcionált volna, ám a tulajdonosok úgy döntöttek, oda költöztetik a gyerekszobákat. Az én feladatom volt a tér funkcionális elrendezése. Három gyerekszobát kellett betervezni az üres térbe, ezenkívül egy gyermekfürdőt és egy háztartási helyiséget, a ház fűtésrendszerének elhelyezésére.

Az egyik szoba türkiz kiegészítőkkel készült, melynek kisfiú lesz a lakója. A falra türkiz-sárga csíkos tapéta került, a bútor anyagának kiválasztásakor pedig tölgyfára esett a választás.

A második szoba kislánynak készült, ott a narancssárga-pink kombináció lett a nyerő, fehér színű bútorokkal. Az ágy mögötti falra rózsaszín virágos tapétát választottam.

A harmadik szoba színvilága semleges lett, hiszen oda még nem érkezett meg a harmadik lakó, csak tervben van.

A térdfalat teljes hosszában, mindhárom szobában tárolókkal építettük be, mindegyik szobában az oldalsó falakon helyeztük el a gardróbszekrényt. A szoba végében, az ablakok alatt helyeztük el az íróasztalokat.

Minden szobát a mennyezeti spotlámpák teszik hangulatossá, meleggé.

A fürdőszoba is a gyermekek kényelmét szolgálja, fehér csempe teszi tágassá az amúgy elég pici és ugyancsak tetőteres helyiséget. Pink és kék kiegészítőkkel varázsoltuk vidámmá, a tetőablakon beáramló fény pedig játékossá teszi.

A kényelmen és funkcionalitáson kívül rendkívül fontos volt, hogy a kis lakóknak tetsszen, és örömüket leljék az új otthonukban.

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező!